KESK, AKP ve medyasını protesto etti

KESK Ankara Şubeler Platformu, gazetecilere dönük baskıları protesto etti, AKP medyası için de "Linç ve nefreti topluma yaymaya çalışan medya istemiyoruz” dedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, medyaya yönelik baskıları Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube binasında basın toplantısıyla protesto etti.

'142 GAZETECİ CEZAEVİNDE'

Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmet Meydan, Türkiye’de 142 gazetecinin cezaevinde olduğunu belirterek; gazetecilere, muhaliflere, sanatçılara karşı her türlü baskı ve yıldırma politikalarının iktidarın bir korku eseri olduğunu söyledi.

Meydan, “Bir haberden dolayı bir gazetenin veya TV kanalının para cezası, kapatma, yayın durdurulmasıyla karşı karşıya olması her an mümkündür. Gerçekleri halka ulaştırmaya çalışan gazetelere yüz binlerce para cezaları kesilmektedir. Bina yakın gazeteci işsiz bırakıldı. Basın kartları iktidarın istediği kriterlerle gazetecilik yapanlara verilmektedir” dedi.

Ülkede barış, demokrasi, özgürlük ve adalet isteyen herkesin Saray medyası tarafından hedef gösterildiğine dikkat çeken Meydan, "Linç medyası istemiyoruz" diye ekledi.