Kemal Kurkut'u katleden polisin duruşması başlıyor

Kemal Kurkut'un katledilmesiyle ilgili davanın duruşması bugün. 

Amed'de üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'u katleden polis Y.Ş. hakkında, "olası kastla insan öldürme” suçundan müebbet hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması bugün Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Duruşmanın başlaması öncesinde adliyenin çevresinde çok sayıda TOMA, akrep ve kirpi tipi zırhlı araç konuşlandırılırken, yer yer ağır silahlı polislerin adliye çevresinde devriye gezmesi dikkat çekti. 

Duruşmayı Kurkut'un Malatya'dan gelen ailesi, DTK Eş Başkanı Bedran Öztürk, HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Dilek Öcalan, TJA Aktivisti Ayla Akat Ata, HDP Amed il eş başkanları ve yöneticileri, çok sayıda kişi ile gazeteciler takip ediyor. 

AİLE: GENÇLER ÖLMESİN DİYE...

Anne Secan Kurkut, duruşma öncesi Diyarbakır Adliyesi önünde “Gençler ölmesin” diye haykırdı. "Ne istediler Kemal'imden" diyen Anne Kurkut, sanık polisin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Ağabey Cihan Kurkut ise, "Bu ülke çok acılar yaşadı. Ceylanlar, Berkinler, Kemaller ölmesin diye adalet peşindeyiz. Bugün bu adliyeden adalet talep ediyoruz; ama bu talebimizin yerine geleceğine pek inanmıyoruz" dedi.

Saat 10.00’da başlaması gereken duruşma, mahkeme başkanının dosyayı incelemesini sürdüreceği gerekçesiyle 13.30’a alındı. 

Aile, Kurkut’un vurulduğu Newroz alanına doğru hareket etti. 

NE OLMUŞTU?

Amed'de 21 Mart günü düzenlenen Newroz kutlamasına katılmak üzere Malatya'dan kente gelen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, alanın girişinde kurulan kontrol noktasında gazetecilerin gözleri önünde katledilmişti.