KCK, Ramazan Bayramı’nı kutladı

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, özgürlük, adalet ve eşitlik getirmesini diledi.

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Ramazan Bayramı münasebetiyle tüm Müslümanları faşist, iktidarcı, toplum düşmanı, din istismarcısı ve mezhepçilere karşı karşı birlikte mücadeleye çağırdı.

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi’nin Ramazan Bayramı vesilesiyle yayımladığı yazılı mesaj şöyle: “İslam alemi ve Müslüman toplumlar bu yıl da büyük zorluklar içinde Ramazan orucunu tamamladı. Büyük umutlarla 2023 Ramazan Bayramı’nın bütün halklara yaşamda adalet, özgürlük ve eşitliğin sağlanacağı; halklar ve inançlar arasında kardeşliğin, barışın, birliğin hâkim olacağı demokratik bir yaşam kurmaya vesile olmasını diliyoruz. Başta Kurdistanlı Müslümanların olmak üzere ibadetlerinde tüm insanlık için hak ve adalet, iyilik ve doğruluk temennisinde bulunan Müslümanların mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz.

DEPREMLERİN GÖLGESİNDE KARŞILIYORUZ

Kurdistan halkı olarak bayramı yoğun bir süreç içerisinde karşılıyoruz. Yaşanan depremler, doğal felaketi aşan, tam bir soykırım aracına dönüştürüldü AKP-MHP iktidarı tarafından. Gerekli tedbirleri almadıklarından halkımız için büyük felakete dönüştü. Hükümet, deprem vergilerini kendi kirli amaçlarına alet ederek Kurdistan’da yürütülen insanlık dışı savaşa aktardı; etraflarında ne kadar hırsız, katil, tecavüzcü, uyuşturucu satıcısı varsa onları ihya etmek için kullandı. Sonra da ‘kaderdir’ deyip helallik istemekten de geri durmadı. Bütün doğal olaylar, felakete dönüşmesin diye tedbirler alınabilir ve alınıyor da. Ne yazık ki dinimizi istismar aracı olarak kullanan faşist AKP-MHP hükümeti tedbir almayarak, 100 binden fazla insanımızın yaşamını yitirmesine neden oldu. Bu kader değil, bilerek yapılmış bir katliamdır. Halklarımız bu katillerden ve din tacirlerinden hesabını soracaktır. Halkımız deprem bölgesinde birbirilerinin dertlerine derman olmaya devam edecek. Kürt halkı ve demokrasi çevreleri, mağdur olan halkımızın yaralarını bayram sürecinde daha da fazla sarmaya, ihtiyacı olanlara derman olmaya devam edecek.

SEÇİMLER BÜYÜK BİR FIRSATTIR

Başta Kürt halkı olmak üzere  Türkiye'de yaşayan bütün halklar, inançlar, kadınlar ve gençler açısından büyük bir fırsat doğmuş bulunuyor. Özellikle soykırım saldırıları altında olan Kürt halkı için bu bahar yapılacak seçimlerle birlikte büyük gelişmelerin yaşanacağı bir süreç olacaktır. Bu gelişmelerin yaşanması için Kürtlerin, Alevilerin, Arapların, farklı halklardan ve inançlardan kadınların, gençlerin lehine sonuçlanması için de çok çalışmak, örgütlenmek, seferberlik tarzında sürecin içinde olmak gerekmektedir. Bu anlamıyla içine girdiğimiz seçim süreci, hem Türkiye'de yaşayan halklar hem de özellikle Kurdistan toplumu için önemli bir süreçtir. Kurdistan Özgürlük Hareketi’nin 50 yıldır sürdürdüğü mücadele, faşist iktidarı çöküş sürecine koydu. Kürt halkı bu süreci seçimlerle birlikte tamamlama kararlığını da gösteriyor. 

İBADET KADAR SEVAPTIR

Bu anlamıyla özgürlük, adalet, eşitlik, toplumsal barış için çaba harcamanın, mücadele etmenin, ibadet etmek kadar sevap kazandıracağı bilinciyle bu süreçte Türkiye'de yaşayan, demokrasi ve özgürlüğe inanan her Müslümanın sürece tereddütsüz katılması gerekmektedir. Türkiye'de yaşayan halkların, inançların, kültürlerin de kaderini bu seçimler belirleyecektir ve bu seçimlerde kilit rolü de Yeşil Sol Parti oynayacaktır.

HER MÜMİNİN İNSANLIK GÖREVİDİR

Kürt halkı İslam inancıyla tanıştığı günden beri ümmet kardeşliğini esas almış, diğer farklı inançlarla ve halklarla her zaman dayanışma ve dostluk içerisinde yaşamıştır. Özellikle son 50 yıldır Özgürlük Hareketi’nin gelişimiyle birlikte bu kültürü daha da bilinçli, özgür ve demokratik yaşam zihniyeti ve ilkeleri çerçevesinde güçlendirmiştir. HADEP’ten HDP’ye ve en son YEŞİL SOL PARTİ gibi partiler de bu mücadelenin sonucunda oluşmuş değerlerdir. Bu anlamıyla toplumsal mücadele yürüterek, daha büyük örgütlenerek, daha çok çalışarak, yüklenerek Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bu seçimlerden güçlü çıkması için seferberlik tarzında sürece katılmak gerekir. Başta Kurdistan’da olmak üzere Kürt halkının yaşadığı her yerde Kürtlere soykırım amacıyla saldıran, işkence yapan, zindanlara atan, Kürt Halk Önderi şahsında tecrit uygulayan iktidar zihniyetine karşı mücadele etmek her müminin, her inananın başlıca insanlık görevidir.

BAYRAMLAŞMAYI İHMAL ETMEYELİM

Tutsak ailelerimizi ziyaret etmeli, onlarla dayanışmayı en üst seviyede göstermeliyiz. Bu bayramda şehitlerimizi daha güçlü sahiplenmeli ve anmalıyız, şehitliklerimizi toplu olarak ziyaret etmeliyiz. Şehit ailelerimizi yalnız bırakmamalı, bayramlaşmayı ihmal etmeden ziyaret etmeliyiz. Hareket olarak bayram vesilesiyle şehitlerimizin anıları önünde saygı ve minnetle eğiliyor, mücadelelerini zafere kadar yükselteceğimizin sözünü veriyoruz.

Özellikle deprem bölgesinde bulunan bütün mağdurların ziyaret edilmeleri ve ihtiyaçlarının karşılanması büyük hayırlar içerir. Deprem bölgesinde yaşayan bütün Müslümanları Kürt, Arap ya da farklı ulus kimlikleri ayırt etmeden ziyaret etmeyi, bayramlaşmayı ihmal etmemeliyiz.

Bayram münasebetiyle tüm Ortadoğu halklarını başta da Müslümanları faşist, iktidarcı, toplum düşmanı faşistlere, din istismarcılarına, mezhepçilere karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Bu anlamda bütün demokratik Müslüman çevrelerin, halkların birliğinden yana olan, halkların bir arada kardeşçe yaşam anlayışı içinde olan Müslümanların Ramazan Bayramı’nı tekrardan kutluyoruz. Bu bayramın Ortadoğu halklarına özgürlük, adalet, eşitlik getirmesi dileklerimizi yineliyoruz.