KCK’den Pîr Ali Büyükşahin için başsağlığı mesajı

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Pîr Ali Büyükşahin’in vefatını “derin bir üzüntüyle” öğrendiklerini belirterek, başsağlığı dileğinde bulundu.

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi yazılı mesajında “Üryan Xızır Ocağı evlatlarından Pîr Ali Büyükşahin’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Alevi toplumu içinde tanınan, sevilen Pîr’in vefatından ötürü başta değerli ailesine olmak üzere Üryan Xızır Ocağı evlatlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

Başsağlığı mesajında devamla şu ifadeler yer aldı:

“Yine Pîr’in gulbangını almış, cemine katılmış, huzurunda dara durmuş başta yurtsever Bulamlı Aleviler olmak üzere tüm taliplerine başı sağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Pîr Ali Büyükşahin vefatıyla başta Üryan Xızır Ocağı olmak üzere, Reya Heq Kürt Alevi Ocaklarında yeri zor doldurulur bir kayba yol açmıştır. Ruhu şad, devr-i daim olsun diyoruz.

Pîr Ali Büyükşahin, Alevi yol hizmetleri yanında talipleri içinde bir aydın ve entelektüel olarak da hizmetleri olmuştur. Pîr, halk içinde sevilen, sayılan, sözü dinlenen bir Ocakzadeydi. Halk ve talipleri arasında sadece inanç önderi değil, bir bilge olarak da kabul görmüştür. Sadece Aleviliğin yol ve erkan meseleleriyle değil, toplumsal meselelerde de Alevi yolunun edep ve ahlakına göre halka hizmet etme gayreti içinde olmuş bir kişilikti. Bu özellikleriyle Bulam halkı ve tüm talipleri içinde her zaman dikkate alınan bir Pîr olmuştur. Dolayısıyla yaptığı hizmetler her zaman talipleri içinde büyük bir saygı içinde anılacaktır.

Pîr Ali Büyükşahin gibi talip ve her kesimden halka çok yönlü hizmette bulunmuş şahsiyetlerin anılarına sahip çıkmak en başta Alevi inancının gereğidir. Bu anlamda başta Reya Heq Kürt Aleviler olmak üzere, her sürekten Alevi canların Pîr Ali Büyükşahin gibi değerlere sahip çıkacağına inanıyoruz. Kuşkusuz ki Pîr Ali Büyükşahin gibi şahsiyetlerin anılarına sahip çıkmak en başta her sürekten Alevilerin kendi dilinde, kültür ve örfüne göre inançlarını yaşamaları, kültürel değerlerine ve kimliklerine sahip çıkmalarıyla gerçekleşir.

Alevilik bir yoldur. Ocaklar bu yolun hafıza mekanı, Pîrler bu hafızanın ve tarihin taşıyıcıları olarak yolun mürşitleridir. Pîrlik, Alevi inancı için zamanın ruhunu temsil eden bilgeliktir. Bu anlamıyla Pîr Ali Büyükşahin’in anısı gereği, başta Kürt Reya Heq Ocakzade Pîrleri olmak üzere, tüm süreklerin yol önderi Pîrlerini, Alevilerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap olacak derinlik ve içerikte yolu yaşatmaya, sürmeye çağırıyoruz.

Pîr Ali Büyükşahin’in Hak’a yürüyüşü münasebetiyle bir kez daha başta Üryan Xızır Ocak evlatları olmak üzere, tüm Ocakzadelerin başı sağ olsun diyoruz. Yurtsever Bulam halkı başta olmak üzere tüm taliplerinin ve Alevi canların üzüntülerini paylaştığımızı belirtiyor, baş sağlı diliyor, Pîr’in devr-i daim olsun diyoruz.”