KCK’den Şêxmeqsûd ve Mêrdîn'de hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Halep’in Şêxmeqsûd mahallesinde yaşanan felaket ve Mêrdîn’deki katliamda hayatını kaybedenler için bir başsağlığı mesajı yayınladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yayınlanan mesaj şöyle:

“Halep’in Şêxmeqsûd  mahallesinde bir apartmanın çökmesi sonucu kamuoyuna yapılan açıklamalarda 16 kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralı olarak kurtarılanların yanı sıra halen enkaz altında birçok kişinin bulunduğu bilgileri yer almıştır. Yaşanan bu acı olay, başta Halep ve Şêxmeqsûd’daki halkımız olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye halklarını ve tüm Kurdistan halkını üzmüştür. Bu acı olay bizleri de derinden üzmüştür. Biz bu acı olaydan dolayı üzüntümüzü belirtiyor, yaşamını yitirenlerin başta aileleri ve Şêxmeqsûd ’daki halkımız olmak üzere Halep’teki halkımıza, Kuzey ve Doğu Suriye halklarına ve tüm Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Umut ederiz ki daha fazla can kaybı yaşanmaz, enkaz altında kalanların hayatı kurtarılır.

Halep ve Şêxmeqsûd'daki halkımız bugüne kadar birçok zorluklar yaşadı, saldırılara, açlık, yıkım ve imkansızlıklara karşı büyük bir direniş içerisinde olmuş ve bu dirayet ve direngen ruh sayesinde tüm zorlukları aşmayı başarmıştır. Halep ve Şêxmeqsûd’daki halkımız dayanışma ve komünal yaşam konusunda tarihte örnek olacak bir pratik sergilemiştir. Şêxmeqsûd'daki halkımızın hepimizi derinden üzen bu acı olayı da bu ruh ve duygularla, birbirine sahip çıkarak ve destek olarak aşacağına inanıyoruz. Bir kez daha tüm yaşamını yitirenlerin ailelerine, Kurdistan halkına, Şêxmeqsûd ve Halep’teki halkımıza, Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarına başsağlığı diliyor, üzüntümüzü belirtiyoruz.

MÊRDÎN KATLİAMINDA GERÇEKLER AÇIĞA ÇIKMALI

 Tüm Kurdistan halkını derinden üzen olaylardan biri de Mêrdîn’de gerçekleştirilen saldırı sonucu katledilen Başûrê Kurdistanlı beş insanımızdır. Yaşamını yitiren beş insanımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Bu olay kesinlikle bir katliam olarak görülmelidir. Bugüne kadar Mêrdîn’de onlarca yurtsever Kürt, çete ve kontralar eliyle katledilmiştir. Yurtsever Kurdistan halkı Türk devletinin ve faşist AKP-MHP iktidarının kontralar eliyle yaptığı bu katliamları çok iyi bilmektedir. Halk Savunma Güçlerimizin de açıkladığı gibi gerçekleşen bu katliamın da AKP-MHP tarafından ve kontralar eliyle yapıldığını gösteren güçlü belirtiler vardır. Katledilen beş kişi yurtseverliğiyle bilinen insanlardır. Rêkani aşireti de yurtsever özelliklere sahip ve birçok şehidi olan bir aşirettir. Zaten Türk devleti dosyaya ilişkin gizlilik kararı vermiş ve gerçeğin açığa çıkmasının önüne engel koymuştur. Ne var ki KDP ve KDP medyası bunlar üzerinde hiç durmayarak yapılan katliamı münferit bir saldırı olarak sunmuş ve böylece olayı basitleştirmeye ve geçiştirmeye çalışmıştır. KDP’nin ve KDP medyasının bu tutumu gerçeklerin üzerinin örtülmesine hizmet etmektedir. KDP, Türk devletiyle girdiği ilişkilerden ötürü böyle bir yaklaşım içerisinde olmamalıdır. Biz demokratik kamuoyunu bu konuda duyarlı ve gerçeklerin açığa çıkması için olayın takipçisi olmaya çağırıyoruz.”