KCK: 6-7-8 Ekim serhildanı Kobanê’de DAİŞ’in sonunu getirdi

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 6-7-8 Ekim 2014 Kobanê serhildanı şehitlerini andı. KCK, bu serhildanların Kobanê’de DAİŞ’i yenilgiye götürdüğünü belirtti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 6-7-8 Ekim 2014 tarihlerinde Kobanê direnişini desteklemek için Kuzey Kürdistan ve Türkiye kentlerinde başlayan serhildanın yıldönümüne ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

KCK açıklamasında, ‘’2014 6-7-8 Ekim Kobanê direnişini destekleme serhıldanlarının 4. yıl dönümü. Bu serhildanlarda şehit düşenleri saygı ve minnetle anıyoruz. Onların direniş iradesi Kürdistan'ın tüm parçalarında özgür ve demokratik yaşamın zafer andı olacaktır. Onların özlemlerini mutlaka özgür ve demokratik Kürdistan’la taçlandıracağız’’ denildi.

6-7-8 Ekim Kobanê direnişini destekleme serhıldanlarının Kobanê’de DAİŞ'i yenilgiye uğrattığını ve direnişi zafere götürmede belirleyici moral ve güç olduğunu vurguladı.

KOBANE’NİN YALNIZ OLMADIĞI GÖSTERİLDİ

Açıklamanın devamında şöyle denildi: ‘’Bu serhıldanlar Kobanê’de DAİŞ'in sonunu getirmiştir. 6-7-8 Ekim serhıldanları Kürdistan halkının dört parçada nasıl ortak duyguda olduğunu gözler önüne sermiştir. Kürtlerin, özgürlüğü için direnen demokratik ulus haline geldiği bu serhıldanlarla herkese gösterilmiştir.

HALK, DAİŞ’E DESTEK VEREN AKP’YE KARŞI ÖFKESİNİ DİLE GETİRDİ

6-7-8 Ekim’de Bakurê Kürdistan’ın tümünde genç, yaşlı, kadın, çocuk tüm halk meydanlara dökülmüştür. Kobanê direnişçilerinin yalnız olmadığını haykırmıştır. DAİŞ'e destek veren AKP iktidarına karşı da öfkesini ortaya koymuştur. Özellikle Tayyip Erdoğan’ın Kobanê düştü düşecek sözüne güçlü bir cevap verilmiştir. Tayyip Erdoğan Kobanê’nin DAİŞ'in eline geçmesi temelinde Kürtlerin özgürlük mücadelesini geriletilme hesabı yapmıştı. Kobanê direnmiş ve halkların bu direnişi desteklemesi Tayyip Erdoğan’ın hesaplarını bozmuştur.

Rojava Devrimi’ni boğarak Kürtlerin özgürlük mücadelesini tasfiye etme amacı boşa çıkınca Tayyip Erdoğan bu defa da Bakurê Kürdistan’daki özgürlük mücadelesine saldırarak Kürtlerin özgürlük mücadelesini geriletmek istemiştir. 6-7-8 Ekim serhıldanları sonrası yapılan ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı topyekun savaş kararı alınmıştır. Kürt sorununda çözüm politikası olmayan tüm iktidarların yaptığını yapmıştır. Dolmabahçe Mutabakatını da 7 Haziran seçim sonuçlarını da bu savaş kararı nedeniyle reddetmişler ve savaşı tırmandırmışlardır. Bu açıdan 6-7-8 Ekim serhıldanları AKP iktidarının yüzündeki maskeyi düşüren eylemler olarak da tarihteki yerini almıştır.

Tayyip Erdoğan 6-7-8 Ekim serhıldanlarına saldırarak DAİŞ yanlısı faşist karakterini açıkça ortaya koymuştur. Onlarca Kürt yurtsever katledilmiştir. Halkımız onlarca yurtseverin katledilmesini unutmayacak, bunun hesabı mutlaka sorulacaktır.

SALDIRILAR 4 YILDIR DEVAM EDİYOR

6-7-8 Ekim serhıldanlarında gençler Kürdistan'ın birçok şehir, kasaba ve yollarını denetime alarak Kürt halkının özgür ve demokratik yaşam iradesini ortaya koymuşlar, baskılara boyun eğmeyeceklerini göstermişlerdir. Soykırımcı Türk devleti tarih boyu Kürtlerin özgür yaşama iradesine saldırdığı gibi 6-7-8 Ekim serhıldanları sonrasında da bu tutum içinde olmuştur. O günden bugüne de 4 yıldır bu saldırılarını sürdürmektedir. AKP iktidarının 4 yıllık saldırıları, baskıları ve uygulamaları gösteriştir ki, Türkiye'de soykırımcı faşist zihniyet mücadele ile geriletilmeden ne Kürdistan özgürleştirilebilir ne de Türkiye demokratikleştirilebilir. Bu açıdan Kürt halkının ve gençlerinin 6-7-8 Ekim Kobanê direnişini destekleme serhıldanları ruhuyla mücadeleye atılması gerekmektedir. 6-7-8 Ekim 2014 serhıldanlarıyla AKP iktidarının DAİŞ eliyle Özgürlük Hareketini bastırma politikasını nasıl boşa çıkardıysak aynı ruhla AKP iktidarının bugünkü soykırımcı politikaları da yenilgiye uğratılacaktır.

AKP, SERHILDANIN DURMASI İÇİN ÖNDER APO’DAN RİCADA BULUNDU

AKP iktidarı 6-7-8 Ekim serhıldanları sonrasında Önder Apo ve Özgürlük Hareketine yalvarırcasına serhıldanların durdurulması ricasında bulunmuştur. Çatışmasızlığın sürdüğü koşullarda Kobanê direnişini destekleme eylemleri amacına ulaşınca sonlandırılmıştır. Kürt halkının ve gençlerinin direnişi karşısında iktidarının sarsıldığını gören Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı Önder Apo’ya ve Özgürlük Hareketine nasıl yalvardıysa, uzun sürmeyecek bir zamanda da bu duruma düşürülecektir. Soykırım politikasında ısrar eden AKP iktidarı şu bu devletin ve NATO’un desteğiyle saldırılarını sürdürse de Kürt halkının özgürlük mücadelesi karşısında kaçınılmaz yenilgiden kurtulamayacaktır. Zaten Cumartesi Annelerine ve işçilere yönelik saldırılar bu korkudan kaynaklanmaktadır. Mücadele edildiğinde ayakta kalamayacak bir faşist iktidar vardır. Halkımız ve demokrasi güçleri mücadele ederek AKP-MHP iktidarını Türkiye halklarının başından defedecektir.

6-7-8 Ekim serhıldanlarının yıl dönümünde bu direniş ruhunu mücadelemizde yaşatarak Bakurê Kürdistan ve Türkiye'deki direnişimiz de zaferle taçlandırılacak, Özgür Kürdistan ve Demokratik Türkiye yaratılacaktır.’’