KCDK-E'den 4 Nisan kampanyası

KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle kampanya başlattı ve herkesi katılmaya çağırdı.

KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle başlattığı kampanyaya ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

SOSYAL MEDYA KAMPANYASI

KCDK-E'nin açıklaması şöyle:

"Reber Apo’nun doğum günü 4 Nisan’da, Öcalan’a Özgürlük ve onun demokratik ulus paradigmasını kutlayalım.

Koronavirüs salgını sebebiyle evlerinde olan halkımız, demokratik, ekolojik kadın özgürlükçü felsefemizi tartışarak ve bilincimizi derinleştirerek değerlendirmeliyiz. Bu konuda herkes kendisi yaratıcı yöntemlerini geliştirerek evinde ortaklaşabilir. 3-4 Nisan’da sosyal medyada Öcalan’a ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük kampanyası biçiminde yürütelim. Kampanyayı 'Öcalan’a Özgürlük-Kürdistan’da Barış' Uluslararası İnisiyatifi ile birlikte yürüteceğiz. Kampanyamız Cuma günü saat 12.00'de başlayacaktır.

Free Öcalan, Free Them All

Free Öcalan, and All Political Prisoners (Öcalan'a ve Tüm Siyasi Tutsaklara Özgürlük - Azadî ji bo Öcalan û hemû girtiyên siyasî)

Tag olarak düşündüğümüz ilk slogan (Free Öcalan, Free Them All) ilk olarak Angela Davis için ortaya çıktı, ardından ise Otegi için bu slogan değerlendirildi. O nedenle bu iki ismi de Twitter'da belirtebilir ki onlar da retweetlesin: @ArnaldoOtegi ve Angela Davis diye yazılabilir.

Uluslararası İnisiyatif kısa bir mesaj da yazacak ve bir dijital kartpostal ile birlikte bunu da yayımlayacağız.

3 ve 4 Nisan günleri şöyle değerlendirilebilir:

Yukarıda belirttiğimiz sloganlar ya da farklı sloganları herkes kendi dillerinde yazıp fotoğrafları ile paylaşabilirler. Yerelde tanınan şahsiyetlerden de bu istenebilir. Her bir kişi bu konuda yaratıcı olabilir.

NELER YAPILABİLİR?

Bunun dışında her evde Öcalan kimdir, neden İmralı’da, siyasi tutsakların durumu vb. gibi tartışmalar yürütülmelidir. Doğum günü̈ vesilesi ile bu konularda aile içi sohbetlerin gelişmesi teşvik edilmelidir.

Evlerde çocuklar, gençler örneğin kendi odalarının duvarlarına ya 'Rojbuna te piroz be Reber Apo' veya 'Azadî ji bo Öcalan û hemûyan' gibi şeyleri A4 kâğıdına her harf olmak üzere ya da daha farklı biçimlerde yazabilir.

Bunun dışında resim yapmak isteyen, şarkı ya da şiir söylemek isteyenler, anılarını paylaşmak isteyenler ya da daha farklı ve yaratıcı düşüncesi olanlar da olabilir.

Herkes evinde ve bahçesinde fidan dikerek ekolojik toplumu pratikleştirecektir.

Özgür Yaşamı İnşa Diyalogları adlı kitabın okunması teşvik edilebilir:

Tabii ki biz bunu bilinen sistem anlamında bir doğum günü olarak kutlamıyoruz, Reber’in kendisi, ben üçüncü doğuşumu gerçekleştirdim, demişti, tüm tartışmalarımız ve doğum gününe ilişkin yapacaklarımız bu minvalde olmalıdır. Bu vesile ile kendimizi de eğitmeliyiz ve kendisinin ve tüm siyasi tutsakların özgürlüğüne odaklanmalıyız.

Bu tür video veya fotoğrafları hem Twitter'da herkes kendisi paylaşmalı hem de su adrese yollayabilirler: [email protected]."