KCDK-E, İran’ın Koyê’ye saldırısını kınadı

İran rejiminin Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentine bağlı Koyê ilçesinde Kürdistan Demokrat Partisi (HDK) ile İran Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK-İ) üslerine yönelik yaptığı saldırıyı kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Kürt halkına başsağlığı diledi.

KCDK-E açıklamasında şunları kaydetti: “Saldırının Rusya, Türkiye ve İran üçlü görüşme sonrasında gerçekleşmiş olması düşündürücüdür. İran devletinin Koyê ilçesine füzeli saldırı yaptığı günde, 3 Kürt gencini idam etmesi, Ortadoğu’da devam eden 3. dünya savaşı koşullarında sorunları daha da derinleştirmektedir.

İran rejiminin bu saldırısı ve Kürt siyasi tutsakları idamla cezalandırması açıkça çekişme ve çatışmaları derinleştirmektedir. Kürt halkını bu tür saldırılarla cezalandırılacağı ve susturulacağını sanmak nafile bir çabadır ve sadece gerginliğin daha da artmasına hizmet etmektedir.

Kürt halkının haklı ve demokratik taleplerini artık baskı, zor ve katliamla bastırmak mümkün değildir. İran rejimini bu saldırılardan derhal vazgeçerek diyalog yolunu tercih etmesini talep ediyoruz. İran rejimi insan özgürlüğüne, siyasi düşüncelere ve Kürt halkının örgütlenme hakkına çağdışı idam ve ölüm cezalarına derhal son vermelidir.

Hewlêr’in Koyê ilçesine dönük saldırılarda ölen ve siyasi düşünceleri yüzünden idam edilenleri saygı ile anıyoruz. Şehit ailelerinin yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun.”