Kaya’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Rehin tutulan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın duruşması bir kez daha ertelerken Kaya’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Geçen hafta yargılandığı KCK davasından 8 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edilen ve yaklaşık 2 yıldır Silivri Cezaevinde rehin tutulan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya hakkında 2016 yılında belediyelere kayyum atanmasının ardından açılan başka bir dosyada görülen duruşması Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 yıldır sürüyor. Bugün görülen duruşmaya HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, Van Milletvekili Muazzez Orhan ile Erdremit Belediye Eş Başkanı Rojbin Sevil Çetin katıldı.

Mahkeme duruşmayı 18 Ekim 2018 tarihine ertelerken Kaya’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Adliye çıkışında HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede ve Muazzez Orhan çeşitli açıklamalarda bulundu. Açıklamaya İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da katıldı.

ORHAN: DAVA HUKUKİ DEĞİL SİYASİDİR

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan burada yaptığı konuşmada: “Sayın Bekir Kaya’nın 2 yıldır süren bir duruşması var. Sayın Kaya, bu memlekete büyük emekler harcamış emekleri büyüktür ve Van halkının iradesidir. HDP Belediyelerine kayyum atanması tamamen siyasi bir karardır. Aslında herhangi bir hukuki dayanağı yoktur. 23 aydır hala bir delile dayandırılmış bir iddia yoktur ancak sürekli duruşmalarda ertelenmektedir. Dolayısıyla biz bunun tamamen siyasi bir karar olduğunu ve halkın iradesinin kırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Amaç tamamen kriminalize etmektir” ifadelerini kullandı.