Kaboğlu: Hukuk katledildikçe yaşamlar da sönüyor

Profesör İbrahim Kaboğlu, açlık grevindeki eğitim emekçilerin durumunun kritik olduğunu belirterek, hukuk ihlaline son verilmesini istedi.

OHAL ihraçlarına karşı 72 gündür açlık grevinde olan eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın giderek kritikleşen durumuna dikkat çeken Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu, KHK’larla hukuk katledildikçe yaşamların  da sönmeye devam ettiğini vurguladı.  Kaboğlu hükümete, “Hukuku katletmeye son verin” çağrısında bulundu.

Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK)   ihraç edildikleri işlerine dönmek için açlık grevinde 72’inci günü geride bırakan  eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya bir destek de  yine haksız ve hukuksuz bir şekilde  Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden el çektirilen  Anayasa Hukukçusu  İbrahim Kaboğlu’ndan geldi.

ANF’ye konuşan Kaboğlu, Gülmen ve Özakça’nın hukukun katledilmesi sonucunda işleri ellerinden alınan binlerce meslektaştan ikisi olduğunu hatırlatarak, “İki meslektaşlarımızın yaşamlarına son verebilecek bir yola girmiş olmaları bize hukukun yaşam kadar önemli olduğunu gösteriyor. Hukukun olmadığı bir yerde yaşamın da anlamı yoktur” dedi. Hukuka saygı göstermeyenlerin yaşama da saygı göstermeyeceğini kaydeden Kaboğlu, Türkiye’de KHK’larla hukuk katledildikçe yaşamların da sönmeye devam ettiğini vurguladı. 

HEM HÜKÜMETE HEM MESLEKTAŞLARINA ÇAĞRI

Hükümete, “Hukuku katletmeye son verin” çağrısını yapan Kaboğlu, Gülmen ve Özakça’ya da “Geç olmadan ölüm orucuna son verin” diye seslendi. Gülmen ve Özkaça’nın eyleminin geniş bir destek aldığını belirten Kaboğlu, “İki meslektaşımızın sesleri duyuldu, eylemleri kitleselleşti, yaygınlaştı; onların yaşamı hepimiz için önemlidir ve yaşam kutsaldır. Yaşamda kaldıkları sürece bu mücadeleyi büyütmemiz anlamlıdır. Dolayısıyla artık onların da bu greve son vermeleri gerekiyor.  Hukuk ile yaşam ekseninde bu mücadeleyi hep birlikte yürütmeye devam etmeliyiz” diye konuştu.

‘OHAL KOMİSYONU OYALAMA TAKTİĞİ!’

OHAL Komisyonu’nun yeni kurulmasını da eleştiren Kaboğlu, “İki meslektaşımız 72 gündür açlık grevindeler, hükümet ise 144 gündür bir komisyon kuramadı” diye tepki gösterdi.  

Bu komisyonun yaşanan mağduriyetleri çözebileceğine inanmadığını ifade eden Kaboğlu, “23 Ocak resmi gazetede yayınlanan ve 1 ay içerisinde kurulması öngörülen, 4 ay sonra ne zaman çalışma esaslarını belirleyeceği belli olmayan bir komisyonun çığ gibi büyüyen sorunları çözebilir mi? Hukukun katledildiği bir yerde 7 kişilik bir komisyon ne yapabilir? Hükümet bu oyalama taktiğine de son vermelidir” dedi.