İstanbul’da Newroz’un adresi: Kartal Meydanı

Newroz Tertip Komitesi, günlerdir İstanbul’un ilçelerinde mahalle mahalle, sokak sokak yayılan Newroz direnişinin Kartal Meydanı’na taşınması çağrısı yaptı.

İstanbul’daki Newroz programı belli oldu. Yarın Kartal Meydanı’nda yapılacak kutlamalar için hazırlıklar sürüyor. Valilikten gerekli izinler alındı.

Yarın (21 Mart) Saat 11.00’de başlayacak olan Newroz kutlaması, saat 15.00’te son bulacak. HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ile HDP Milletvekili Garo Paylan başta olmak üzere HDP MYK ve HDK YK’den de çok sayıda kişi Newroz’da yerini alacak.

Newroz kutlamasına çok sayıda sivil toplum örgütü, siyasi parti, dernek ve kuruluşun katılması bekleniyor. Kutlamada, sürpriz sanatçılar da yer alacak.

Tüm ilçelerde merkez noktalarda kaldırılacak olan araçlar ile halk Newroz alanına taşınacak. Alanda, en az 400 kişi güvenlikten sorumlu olacak.

Newroz Tertip Komitesi yaptığı açıklamada, tüm İstanbul halkının yarınki Newroz kutlamasına katılması çağrısında bulunurken, en görkemli şekilde Newroz’un kutlanacağını kaydetti. Tertip Komitesi, günlerdir İstanbul’un ilçelerinde mahalle mahalle, sokak sokak yayılan Newroz direnişinin Kartal Meydanı’na taşınması çağrısı yaptı.