Irak Parlamentosu Savunma Kurulu: Türk devletinin varlığı işgal ve tehlikedir

Irak Parlamentosu Savunma Kurulu Üyesi Ali Bendawi, Türk devletinin Irak'taki varlığının işgal olduğunu söyledi, "Ulusal güvenlik için büyük bir tehlike. Topraklarımızdan çıkarmalıyız" dedi.

Irak Parlamentosu Savunma Kurulu Üyesi Ali Bendawi, Türk devletinin Irak'taki varlığının işgal olduğunu söyledi, "Ulusal güvenlik için büyük bir tehlike. Topraklarımızdan çıkarmalıyız" dedi.

İşgalci Türk devletinin Güney Kurdistan ve Irak topraklarına yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. Türk devletinin keşif uçakları her gün bir katliam yapıyor. Irak ve Kurdistan Bölgesi Hükümeti ise bu saldırılara karşı sessiz. 
İşgalci Türk devleti, son olarak dün gerçekleştirdiği SİHA saldırısıyla Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesinde bir aracı hedef aldı. Saldırıda 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı.

'IRAK'IN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR'

Rojnews'e konuşan Irak Parlamentosu Savunma Kurulu Üyesi Ali Bendawi, işgalci Türk devletinin ülke toprakları üzerindeki varlığının Irak’ın güvenliğine yönelik bir tehdit olduğunu belirtti. Bendawi, Irak Savunma ve Güvenlik Kurulu’nun saldırılara ilişkin soruşturma başlattığını ve önemle üzerinde durduğunu ifade etti.

'SESSİZLİK SALDIRILARI ARTIRIYOR'

İşgalci Türk devleti tarafından Çemçemal’de bir araca yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınayan Ali Bendawi, şunları söyledi: “Türkiye, Irak’ın toprak bütünlüğüne karşı saldırılar geliştirerek uluslararası yasaları ihlal ediyor. Türkiye’nin saldırılarına ilişkin bir güvenlik toplantısı yapmak istediğimizi Irak Genelkurmay Başkanlığına ilettik. Sessiz kalmak Türkiye’nin saldırılarını artırmasına neden oluyor.”

'TOPRAKLARIMIZDAN ÇIKARACAĞIZ'

İşgalci Türk devletinin Irak topraklarındaki varlığının işgal olduğuna vurgu yapan Irak Savunma ve Güvenlik Kurulu Üyesi Ali Bendawi, "Türkiye’nin varlığı bir işgaldir ve ulusal güvenlik için büyük bir tehlike kaynağıdır. Çünkü Irak’ın egemenliğini ayaklar altına alıyor, uçaklarla bölgenin farklı yerlerini bombalıyor. Bu nedenle tüm girişimlerimiz bu işgalci gücün topraklarımızdan çıkarılmasına yönelik olacaktır" dedi.