Hukuk öğrencileri seçime hazırlıyor

Hukuk Öğrencileri Meclisi, seçim güvenliği için sosyal medyada iletilen tüm soruları çektikleri videolarla yanıtlıyor ve sandık güvenliği için çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Sosyal medya ve üniversitelerde örgütlenen öğrenciler, 24 Haziran seçimleri için kolları sıvadı. Mart 2017'de kurulan Hukuk Öğrencileri Meclisi de seçim güvenliğinin sağlanması için işe koyuldu. Meclis üyeleri, belirli bir aday ya da partiyi savunmak yerine demokratik şartlarda seçimin yapılması için çalışıyor.

Hukuk Öğrencileri Meclisi, toplumsal muhalefetin üniversite ayağında yer alıyor. Meclis üyeleri, engellenmek ve bastırılmak istendiklerini; gençlere tanınan düşünce özgürlüğünün çerçevesinin yalnızca belli bir otoritenin düşünceleri doğrultusunda sınırlandırıldığını belirterek, cezaevlerinde tutuklu ve hüküm giymiş 70 bin öğrenciye yenilerinin eklenmeye devam ettiğini hatırlattı.

HUKUK TARAFINDAN YER ALIYORLAR

Bu seçimde de ‘bana anayasayı sor’ çalışmasındaki gibi objektif bir şekilde yaklaşarak herhangi bir siyasi parti tarafı yerine hukukun tarafında durduklarını kaydeden Meclis üyeleri, şunları ifade etti: "24 Haziran seçimlerinde öncelikli hedefimiz sandık güvenliği. Bunun için sosyal medya üzerinden bir video yayınladık ve #OyunuTakipEt hashtag’yle bir çalışma başlattık. Sosyal medya hesaplarından bize ulaşan insanlara sandık kurulu üyeliği ve müşahitlik için aracı oluyoruz ya da yapılması gerekenler konusunda yönlendiriyoruz. Kampanya birden fazla alanda sürdürülecek. Seçimle ilgili mevzuata dair anlaşılır bir dille bilgilendirme yaptığımız video çalışmamız da olacak bu süreçte. Sandık görevlisi olmak için son başvuru tarihi geçtikten sonra ise son gün dahi başvurarak yapılabilecek olan müşahitlik göreviyle ilgili çalışmalar yürüteceğiz.

SANDIK GÖREVLİSİ OLMAYANLAR MÜŞAHİT

Sandık görevlisi olmamış olan seçmenleri bu kez de müşahitliğe çağıracağız. Müşahitlik hakkında bilgi vermek amacıyla da video hazırlayarak görev almak isteyenlerin kafalarındaki soru işaretlerini giderecek ve müşahit olma çağrımızı sürdüreceğiz.

SORUNLAR İÇİN SAHA ÇALIŞMALARI

Bu işlemlerden sonra ise 24 Haziran tarihine kadar, sandık güvenliği ve oy pusulasında değişen durum ve kurallar konusunda muhtemel sorunları gidermek adına saha çalışmaları yapacağız. Türkiye’nin her yerinden gelen herhangi bir usulsüzlük halinde kurallar konusunda sosyal medyadan bilgilendirmelerimizi yapacağız. Aynı zamanda bize ulaştırılan tüm haberleri sosyal medya hesaplarımızdan duyuracak bir ekip de oluşturduk. 24 Haziran'dan sonra olası bir cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi halinde de tüm çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

MEMLEKETE KARŞI SORUMLUYUZ

Memleketteki herkese karşı sorumluluk duyduklarını ve motivasyonlarını buradan aldıklarını kaydeden Hukuk Öğrencileri Meclisi üyeleri, arada uzaman avukatlardan ve profesörlerden destek alsalar da çalışmalarının öznesinin sadece kendileri olduğunu vurguladı.