HPG, Hatay’da şehit düşen bir gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Temmuz ayında Hatay’da şehit düşen bir gerillayı anarak kimlik bilgilerini paylaştı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada “3 Ağustos tarihli açıklamamızda Hatay’ın Dörtyol ilçesi kırsalında iki ay boyuna süren operasyon içerisinde 21 Temmuz günü yaşanan çatışmalarda Cıwan yoldaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık” diye hatırlattı.

Açıklamada şehit düşen gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Cıwan Sıwar
Adı Soyadı: Muhammed Halil
Doğum Yeri: Efrin
Anne - Baba Adı: Ranya – Abdurrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Temmuz 2020 / Amanos

HPG-BİM açıklamasında gerillaya ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

“Kürdistan’da işgal ve sömürü olağan hale getirilmeye çalışılmakta ve Kürt halkı toplum olarak bu sömürü sistemin içinde eritilip yok edilmesi amaçlanmaktadır. Faşist Türk devletinin öncülüğünü yaptığı ve emperyalist güçlerin de her türlü maddi ve teknik desteğiyle Kürdistan’da her türlü insanlık dışı uygulama tüm devlet kurumların temel görevi haline gelmiş, bu şekilde Kürt halkının iradesini kırmayı ve yok etmeyi amaçlamaktadır. Tek amacı Kürt halkını tamamen köleleştirmek olan bu güruh karşısında en etkili mücadeleyi özgürlük gerillası vermekte ve gün geçtikçe gerçek yüzleri ortaya çıkmaktadır. Önder Apo’nun çıkışı ve gelişen mücadele tarihimiz bu gerçekleri göz önünde bulundurmuş ve buna karşı mücadele çerçevesini belirlemiştir. Bu direnişin ilk pratik uygulayıcıları Amed zindanında Mazlum Doğan öncülüğünde başlayarak günümüze kadar büyük bedeller ödeyerek gelmiştir. Canlarını feda ederek bu şanlı direnişin startını veren kahraman şehitlerimiz bu faşist devlet karakterini iyi bildikleri içindir ki buna karşı fedailik sınırlarını belirlemiştir. Bu direniş bayrağını devralanlar faşizmi bir gün değil, her gün öldürmenin sırrına erişmişlerdir. Onur direnişine kendini feda ederek faşist devletin hevesini kursağında bırakan kahramanlardan biri de Cıwan yoldaşımızdır.

Cıwan yoldaşımız 1994’de Kürt kültürünün ve Kürdistan yurtseverliğin diyarı olan Efrin’de dünyaya gelmiştir. Yurtsever ve emekçi bir ailede büyüyen Cıwan yoldaşımız genç yaşta gençlik çalışmalarında yer almış ve 2013 yılında yönünü Kürdistan dağlarına vermiştir. Her eğitim sürecini büyük başarıyla tamamlamış ve Amanoslar’da mücadelesini daha da yükseltmek için büyük bir çabanın sahibi olmuştur. Uzun yıllar Amanoslar’da işgalci devlete ağır darbelerin vurulduğu birçok eylemde aktif olarak yer almıştır. Gerilla yaşamında mütevazı ve emekçiliğiyle bilinen Cıwan yoldaşımız üstlendiği her türlü görev ve sorumluluğu fedai bir duruşla yerine getirmeyi başarmıştır.

Başta değerli şehit yoldaşımızın ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin ideali olan Özgülük Mücadelesi’ni zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”