Herkes sandığa giderek iradesini yansıtmalı

Eğitim Sen Colemêrg Eşbaşkanı Murat Balıkesir, herkesin mutlaka sandığa giderek iradesini yansıtmasını gerektiğini belirterek, “Benim oyumdan bir şey olmaz, deme; senin oyunla her şey olur” dedi.

Halkın iradesinin doğru şekilde yansıması için sandıkların korunması ve sandığa giren oyların yerini bulması için sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Eğitim Sen Hakkari İl Eşbaşkanı Murat Balıkesir, tüm kamu emekçilerinin sandık kurullarında görev almalarını gerektiğini belirtti. 


ANF’ye konuşan Eğitim Sen Colemêrg (Hakkari) Şubesi Eşbaşkanı Murat Balıkesir, “Tüm Türkiye’deki halklar gibi Hakkari halkı ve emekçileri de değişimden yana ve özgürlük talep ediyor. Bunu Yeşil Sol Parti’de görüyor. Yeşil Sol Parti’nin Hakkari’de büyük bir oy oranıyla seçimi önde bitireceğini anlıyoruz. Sahada gördüğümüz ve tespitlerimiz bu yöndedir. Burada tabii ki önemli olan halkın tercihinin ve eğilimlerinin sandığa yansımadır. Ayrıca bu iradenin sandıktan doğru bir şekilde çıkmasıdır” dedi. 

Bunun için de sandıklara sahip çıkılmasının şart olduğunu vurgulayan Balıkesir, “Her sandığa sahip çıkılması gerekir. Biz gerçekten tüm kamu emekçilerinin sandık kurullarında görev almalarını gerektiğini düşünüyoruz. Sandık kurullarında tüm siyasi partilerin temsilcilerini, müşahitlerini bulundurmaları çağrısı yapıyoruz. KESK ve diğer sivil toplum kuruluşları ile beraber bir koordinasyon içerisinde sandık güvenliğini sağlamak, denetlemek ve yaşanabilecek ihlalleri önleme ve raporlama biçiminde bir çalışmamız var” şeklinde konuştu. 

HER NE OLURSA OLSUN

Balıkesir, tüm seçmenlere şöyle seslendi: “Her ne olursa olsun, her ne gerekçeniz olursa olsun, mutlaka sandığa gidin ve iradenizi yansıtın.  Benim oyumdan bir şey olmaz, dememek gerekir.  Sizin oyunuzla her şey olur. Demokrasinin önünün açılması için mutlaka ama mutlaka sandıklara gidelim, sandıklarımıza sahip çıkalım.”

HERKES İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Özellikle son 8 yıldır büyük baskı yaşandığını, hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığını, insanların  yoksulluk ve sefaletle yüz yüze kaldığını belirten Balıkesir, böyle bir süreçte 14 Mayıs seçimlerinin herkes için son derece önemli olduğunu vurguladı. Balıkesir, şunları ekledi: “Emeği en çok sömürülen, üretimde karşılığını alamayan emekçiler açısından daha derin sonuçlar ortaya çıkmaktadır. İnsanlar artık, açlık sınırının altıdaki ücretlerle hayatlarını geçindirmeye çalışıyor. Bizler emekçiler olarak değişimden, dönüşümden; emeğimizin karşılığını alabileceğimiz demokratik bir yönetimden yanayız. Hakkari’de 15 yıldır her türlü eylem ve etkinlikler yasak durumda. Bir basın açıklaması dahi yapamadığımız bir süreç var.”