Hecîn’de 71 çete öldürüldü

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.  Çatışmalarda 71 DAIŞ  çete üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde son 24 saatde yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yaptı.

QSD Baxox ve Hecin cephesinde  yaşanan çatışmalar ve bu çatışmaların sonuçlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“BAXOZ CEPHESİ       

Bu cephede sabah saatlerinden itibaren güçlerimiz ve terör grubu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Teröristler ağır silahlar ile güçlerimize ait noktaları hedef aldı. Bu cephedeki çatışmalar saatlerce sürdü. Yaşanan çatışmalarda onlarca terörist öldürüldü ve yaralandı.

Teröristler bölgede bir kez daha savaşçılarımıza ait noktalara saldırı girişiminde bulunurken, bu girişim sergilenen direniş ile kırıldı.

Güçlerimiz akşam saatlerinde teröristlere ait noktalara eylem düzenledi ve bu alanda 2 kilometre ilerleyerek 29 terörist noktasını ele geçirdi. Güçlerimiz, yaşanan şiddetli çatışmaların ardından çok sayıda silah ve cephaneyi ele geçirdi.

Güçlerimiz bu cephenin bir başka noktasında da teröristlere yönelik eylemlerde bulundu. Güçlerimiz Uluslararası Koalisyonun da bombardıman yaptığı bölgede 6 yeni askeri nokta kurdu.

HECÎN CEPHESİ

Hecîn cephesinde de teröristler güçlerimize ait ön alanlardaki askeri noktalarına saldırılarda bulundu. Güçlerimizin saldırılara karşılık vermesiyle bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalarda birçok terörist öldürüldü ve yaralandı. Teröristler bunun üzerine top ve obüs atışları ile güçlerimizin noktalarını hedef almaya başladı. Bombardımanda güçlerimiz hiçbir zarar yaşamadı.

Yaşanan şiddetli çatışmalarda yaralanan savaşçılarımız hastanede tedavi altına alınmıştır.

Bu cephedeki çatışmalar devam etmektedir.

BİLANÇO

-Öldürülen terörist sayısı: 71

-Savaşçılarımızın eline geçen silahlar: 5 el bombası, 5 RPG mermisi, BKC mermileri

-Teröristlerin kayıpları: çetelere ait 44 saldırı noktası imha edildi, 1 suikast sahnesi ve bom yüklü araç imha edildi.

-Uluslararası Koalisyon bölgeyi 50 defa hedef almıştır.”