Hebun Mahir: Geleceğin için HDP'ye oy ver

24 Haziran seçimlerinin önemine değinen KCK Üyesi Dr. Hebun Mahir halklara, gelecekleri ve inançları için HDP'ye oy verme çağrısında bulundu.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 24 Haziran'da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kaldı. KCK Sağlık Komitesi Üyesi Dr. Hebun Mahir seçimlerin önemine ilişkin için ANF'ye değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ve Kürdistan halkını, kadınları, emekçileri özelde de sağlık emekçilerini selamlayarak konuşmasına başlayan Hebun Mahir, AKP'nin 100 yıllık cumhuriyet değerlerini bir bir tükettiğini ve insanların iyi bir şey söylemesinin bile tutuklama gerekçesi yapıldığını söyledi.

24 Haziran için Türkiye ve Kürdistan halkına çağrı yapan Dr. Hebun Mahir "Herkes HDP’deki özgürlük zeminini görmeli, HDP’deki bütünleşmeyi görebilmeli, HDP’nin tüm halklar mozaiğine cevap verebilecek gelecek algısını görebilmeli ve bu temelde başarıya ve geleceğine evet diyebilmeli. Özellikle Bingöl, Dersim, Erzurum’daki halkımızı da kendi geleceklerine, kendi inançlarına, kendi değerlerine sahip çıkmaya ve HDP’ye oy vermeye davet ediyorum" dedi.

ERDOĞAN TÜRKİYE'Yİ 3. DÜNYA ÜLKELERİNİN GERİSİNE GÖTÜRDÜ

AKP iktidarı döneminde Türkiye'nin demokrasi, hukuk, basın değerleri açısından artık 3. dünya ülkelerinin bile gerisinde olduğunu belirten KCK Sağlık Komitesi Üyesi Dr. Hebun Mahir, bunun AKP hükümetinin 16 yıla varan politikalarının ve zulümlerinin yarattığı bir sonuç olduğunu kaydetti.

AKP yönetiminin 16 yıllık rejimi ile cumhuriyetin 100 yıllık değerlerini tuz buz ettiğini hatırlatan Hebun Mahir şu değerlendirmelerde bulundu: "Nereye bakacak olursak şu anda Türk devleti ve devletin çizdiği profil hiçbir demokrasi formuna ne AB standardında ne de gerçekten Erdoğan’ın çok bahsettiği gelişmiş ülkeler formuna dayanmamaktadır.

Çünkü her şey AKP ve AKP’deki belli bir güruhun oluşturduğu çete yönetimi tarafından yürütülmektedir. Bu temelde bakıldığında hiçbir sahada demokrasi, hukuk, özgürlük bulunmamaktadır. Öyle bir tabloya gelinmiştir ki; insanlar sosyal medyada barış istedikleri için bile şu an tutuklanıyorlar. İyiye dair bir şey söylemek bile tutuklanma gerekçesi oluyor. Yaşananlar ve savaşla geliştirilen kültür artık Türkiye’yi yıkmak durumundadır."

AKP/MHP FAŞİST BLOĞU ÜLKEYİ YUTUYOR

Türkiye halkların, tüm demokratların ve inananların 24 Haziran seçimlerine sahip çıkmadıkları ve oylarını demokrasi bloğuna vermedikleri takdirde Türkiye'nin çok hazin bir tabloya sürükleneceğini söyleyen Hebun Mahir, "Belki de Erdoğan diyor ya ‘16 yıllık değerlerimiz kaybolacak’ eğer Erdoğan kazanırsa Türkiye 100 yıllık değerlerini kaybedecek, Cumhuriyet'le gelen tüm değerlerini yitirmekle karşı karşıya gelecek. Yani bunu tüm Türkiye halkları, tüm devrimciler, tüm demokratlar görmek durumundadır.

Mevcut AKP-MHP ittifakının oluşturduğu faşizm çerçevesi, faşist blok artık tüm Türkiye’yi yutmaktadır. Türkiye’deki hiçbir insan demokrasi adına, yaşam adına, özgürlük adına veya rahat olabilme adına yaşayamamaktadır. Bu tablo oldukça zorlayıcıdır. Aleviler açısından sorunlar hiçbir sonuca ulaşmamıştır.

Kürtler açısından sorunlar hiçbir çözüme ulaşmamıştır. Zaten akademisyen, aydın gibi bir kavramlar da kalmamıştır. Var olan akademisyen ve aydınlar da ancak AKP’li olurlarsa bir anlam ifade edebilirler. AKP’li olmadığı sürece hiçbir aydın, hukukçu, basıncının, sanatçının onların gözünde herhangi bir anlam-değeri yoktur" ifadelerini kullandı.

AKP SEÇİMLERDE EKONOMİK KRİZİ SAKLAMAK İSTİYOR

AKP yönetiminin ayakta kalma becerisinin savaş üzerine olduğunu vurgulayan Hebun Mahir, Türkiye’deki rejimin gerek Suriye üzerine olan gerek Irak üzerine olan birçok alanda geliştirdiği savaş politikalarıyla Türkiye’yi ekonomik anlamda çökertmenin eşiğine getirdiğini kaydetti.

"Türkiye’de şu an da 400 milyonu aşan borç, yaşanan durumlar ve borçla ülkeyi idare etme zemini belki de on nesle kalacak bir krizi yaratacaktır" diyen Mahir şunları ifade etti: "Aslında bu seçimlerin gelişi mevcut ekonomik krizi saklamaktadır. Doğacak ekonomik krizi bir seçimle garantiye alarak böylece mücadele etme mantığını yürütmektedirler. Oysa mevcut ekonomiyi gören herkes istikrarın, barışın, sevginin ve dostluğun yaşanmadığı bir Türkiye’nin asla istikrara, asla ekonomik ve diğer dengeler de normaline ulaşamayacağını görebilir."

HERKES BAŞARIYA VE GELECEĞİNE EVET DEMELİ

AKP'nin en bölücü, en İslam karşıtı bir parti olduğunu söyleyen KCK Sağlık Komitesi Üyesi Dr. Hebun Mahir devamla şunları belirtti: "Mevcut gerçeğini ve durumunu takkiye üzerine kurmaktadır. İslam’dan bahsetmekte DAİŞ’çi olmaktadır. Bölücülükten bahsetmekte, başkalarını bölücülükle suçlamakta, Türkiye’yi parça parça etmiştir. Barıştan bahsetmekte en derin savaşlara hatta farklı ülkelerin halklarına bile en ağır dozda uygulayacak şekilde savaşı tercih etmektedir.

Öyleyse AKP’yi iyi görmek, takkiyeciliğini iyi görmek ve takkiyeci yönetime artık 24 Haziran’da son vermek gerekmektedir. Yoksa tüm Türkiye kendi geleceğini yanlış ellerde ipotek etmiş olacak. Bu temelde tüm demokratlar, tüm inananlar Türkiye halkları, analar, kadınlar ve özgürlüğe inanan herkes HDP’deki özgürlük zeminini görmeli, HDP’deki bütünleşmeyi görebilmeli, HDP’nin tüm halklar mozaiğine cevap verebilecek algısını görebilmeli ve bu temelde başarıya ve geleceğine evet diyebilmeli.

Özelde de söylemek istiyorum, Bingöl, Dersim, Erzurum’daki halkımızı da kendi geleceklerine, inançlarına, değerlerine sahip çıkmaya ve HDP’ye oy vermeye davet ediyorum."