HDP-Yeşil Sol Parti: Çifte bayram yaşamak dileğiyle!

HDP ve Yeşil Sol Parti, Ramazan Bayramı mesajı yayımlayarak, "Bu bayramı 14 Mayıs’ta çifte bayrama dönüştüreceğimize inancımız tamdır" dedi.

HDP eş genel başkanları ve Yeşil Sol Parti eş sözcüleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bir yanda büyük bir acının, ağır krizlerin, toplumumuza yaşatılan açlığın ve yoksulluğun gölgesinde, öte yanda değişim ve dönüşümün, gerçek bayramların ve büyüyen umutların kıyısında karşılıyoruz bu Ramazan Bayramı’nı. Bir yanımız bitimsiz yas, bir yanımız bahar bahçe, sonsuz bayram. Depremde yitirdiğimiz on binlerce canımızı hasret ve özlemle anıyoruz. Onlara verdiğimiz sözün ve anılarına bağlılığın gereği olarak gerçek bir değişimi yaratmak zorundayız. Şimdi daha çok kenetlenmenin, kucaklaşmanın, aramıza örülmek istenen duvarlara inat birbirimize sarılmanın zamanı. Yaralarımızı birlikte saracağız, umudu ve sevinçleri birlikte büyüteceğiz" denildi.

Açıklamada şu mesajlar da verildi:

"Bu bayram vesilesiyle bütün halkımızı, iktidara rağmen depremde ortaya çıkan dayanışma duygusunu büyütmeye ve bunu 14 Mayıs’ta gerçek bir değişim ve dönüşüm haline getirmeye çağırıyoruz. Yaşamımızı eşit ve özgürce yeniden yaratabiliriz. 14 Mayıs’ı üzerinde yaşadığımız bu topraklar ve halkımız için gerçek ve kalıcı bayramlara dönüştürebiliriz.

Bir kez daha halklarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyor; bayramın barışa, kardeşliğe, eşitliğe ve özgürlüğe vesile olmasını diliyoruz. Bu bayramı 14 Mayıs’ta çifte bayrama dönüştüreceğimize inancımız tamdır."