HDP’ye bin umutla bağlılar

Amedli kadınlar, bütün renklerin ve seslerin çatısı olan HDP'ye bin umutla bağlı olduklarını söylüyor.

Amedli kadınlar, 24 Haziran seçimlerinde kadınların umudu olan HDP oy vereceklerini belirterek, bu seçimin yeni bir dönem için fırsat olduğunu ifade ediyor.

24 Haziran seçimleri için yoğun bir çalışmanın sürdüğü Amed'de ANF’ye konuşan kadınlar, HDP ile başaracaklarından emin.

GEMİCİKLERİNE BİNİP GİTME ZAMANLARI

Dilan Yumlu: 16 yıldır onlara şans tanındı, sonuç ortada. Ayakkabı kutularını gemiciklerine binip gitme zamanları geldi. Yeni Türkiye'de bütün renklerin ve bütün seslerin tek çatısı olan HDP'ye bin umutla bağlıyız. Bir kadın olarak kendimi HDP'de ve Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanı olacağı bir Türkiye’de daha özgür, demokratik haklara sahip görüyorum. Tekçi zihniyete 24 Haziran'da kahkaha ve zılgıtlarla cevap vereceğiz. Türkiye’nin Selahattin Demirtaş'a ihtiyacı vardır.”

EL ELE VERMEK ZORUNDAYIZ

Berivan Yalçın: Kürt olarak çok eziliyoruz. Eşbaşkanlarımız, cumhurbaşkanı adayımız bile cezaevinde. Bu düzene karşı el ele vermek zorundayız. Biz kadınlar bunu başarabiliriz. Kadının yapamayacağı iş yok ve kadınlarla gurur duyuyorum. Kadının Meclis'te bulunması gurur verici ve ben onlara güveniyorum."

İÇERİDE OLMASINA RAĞMEN KAZANACAĞIZ

Emine Kaya: İnanıyorum ki; biz başaracağız ve bu bizim için bir fırsattır. Selahattin Demirtaş çok iyi ve başarılı biri. İçeride olması hiçbir şeyi değiştiremez. İçeride olmasına rağmen kazanacağız. HDP stratejisi ile bu ülkeye barışı getirecek. Bütün kadınlardan HDP'ye destek bekliyorum."

BU SEÇİM KADINLAR İÇİN DE ŞANS

Mizgin Taşdemir: 24 Haziran seçimleri, biz kadınların kurtuluşu için de bir şans. Artık 'dur' demeye başladık ve durduracağız. 24 Haziran seçimlerinden kadınlar belirleyici olacak.