HDP Van seçim çalışmaları sürüyor

HDP Van İl Örgütü seçim çalışmaları kapsamında Gürpınar ve Gevaş ilçelerinin seçim bürosu açılışlarını kitlesel katılımlarla yaptı.

Gürpınar ve Gevaş’ta yapılan büro açılışlarına HDP Van milletvekili adayları Bedia Özgökçe Ertan, Murat Sarısaç, Muazzez Orhan ve Tayyip Temel katıldı.

GEVAŞ

İlk olarak Gevaş’ta yapılan seçim bürosunun açılışına halk yoğun ilgi gösterdi. Alkışlar ve sloganlarla yapılan karşılamanın ardından burada söz alan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Türkiye’de son 3 yıldır hayata geçirilen savaş politikalarının ülkeyi iflasın eşiğine getirdiğini söyledi. Yanlış politikaların faturasının halka ödettirilmeye çalışıldığını kaydeden Ertan, Gevaş halkının 24 Haziran’da bu gidişata son vereceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdelesi kesildi. Açılış töreni halaylarla son buldu.

GÜRPINAR

Gürpınar’da ise halk HDP’li adayları uzun bir araç konvoyu ile karşıladı. Karşılamanın ardından şehir merkezinde ki seçim bürosunun açılışı töreni düzenlendi. Burada bir konuşma yapan HDP milletvekili adayı Muazzez Orhan, “Halkımızın emeği çok açık bir biçimde sömürülmektedir. Bugüne kadar hiçbir sorunumuza çare bulamayan hükümet, şimdilerde yine vaatlerde bulunuyor. Sormazlar mı… 16 yıldır iktidar olan sen değil misin? Halkımız artık bunların farkında ve bu durum 24 Haziran’da sandığa yansıyacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve Gürpınar halkı adaylarla birlikte halaya durdu.

İPEKYOLU VE GÜRPINAR KÖYLERİNDE EV ZİYARETLERİ

HDP İpekyolu ve Gürpınar İlçe Örgütleri İle TJA aktivistleri, ilçelere bağlı köylerde halkla bir araya geldi. Seçim çalışmaları kapsamında çat kapı ziyaretlerde bulunan HDP Yöneticileri ve TJA aktivistleri halkla görüş alışverişinde bulundu.

TUŞBA

HDP Tuşba İlçesi kadın seçim komisyonu, Akköprü mahallesinde çat kapı çalışması yürüttü. Sabahın erken saatlerinde ilçe binasında biraya gelen kadınlar guruplara ayrılarak mahalleye dağıldı. Her gurup ayrı bir sokakta broşür dağıtarak seçimlerin kadınlar ve Kürt halkı açısından önemine dikkat çekti. Yaklaşık 200 evin kapısını rastgele çalan partili kadınlar ile mahalleliler arasında renkli görüntüler yaşandı. Tuşba İlçesi kadın seçim komisyonu aynı etkinlikler kapsamında İstasyon mahallesi semt pazarında da stant açarak pazarda alışveriş yapan yurttaşlara el broşürü dağıttı.

BAŞKALE

HDP Başkale ilçe örgütü seçimler için günlerdir köylerde kapı kapı dolaşıyor. Kadınlar öncülüğünde Hafiziye Mahallesinde çat kapı giden kadınlar yoğun ilgiyle karşılandı. Kadın çalışmasının ardından bütün ilçe yöneticileri Heresan, Melkava Nisepistan, Kereçan, Hespistan mahallerinde ziyaret gerçekleştirdi. Onlarca evi tek tek dolaşan partililer çocuklar ve yurttaşlar tarafından karşılandı. Yine İlçe merkezinde yarın yapılacak milletvekili aday tanıtımı için broşür dağıtıldı.

EDREMİT

HDP Edremit ilçesi Kadın Seçim Komisyonu Yenimahalle'de çat kapı çalışma yürüttü. Ev çalışmalarında sonra kadınlar milletvekili adayı Mukaddes Karakoç'un katılımıyla Ayazpınar mahallesinde kadın toplantısı gerçekleştirdi.