HDP üç merkez için YSK'ye başvurdu

HDP, Bitlis’in Tatvan ilçesi ile Muş ve Malazgirt ilçesinde oyların yeniden sayımı yönünde İlçe ve İl Seçim Kurullarına yapılan itirazların reddedilmesi üzerine YSK'ye başvurdu. 

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Bitlis’in Tatvan ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) 15 bin 330 oy alırken, AKP ise 15 bin 605 oy almıştı. Geçersiz sayılan 2 bin 276 oyun yeniden sayılması ve aradaki 275 oy farkının incelenmesi talebiyle sırasıyla İlçe ve İl Seçim Kurulu’na itirazlarda bulunan HDP, bu itirazlarının reddedilmesi üzerine Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. 

HDP, Muş kent merkezi ile AKP’nin sadece 3 oy farkı ile kazandığı Malazgirt ilçesindeki oyların yeniden sayımı için de YSK’ye başvurdu.

Muş kent merkezinde kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur ittifakı 15 bin 919, HDP ise 15 bin 381 oy aldı. Kurulan 103 sandıkta kullanılan 2 bin 500 oy ise geçersiz sayıldı. Geçersiz sayılan oyların buyük bir bölümüne sahip olan HDP’nin, oyların yeniden sayılması yönünde Merkez İlçe Seçim Kurulu ve İl Seçim Kurulu’na yaptığı itirazın reddedilmesi üzerine YSK’ye başvuruldu.

Malazgirt ilçesinde yapılan seçimlerde ise, kesin olmayan sonuçlara göre HDP 3 bin 638, AKP de 3 bin 641 oy aldı. 9 bin 591 seçmenin  kullandığı ilçede, 432 oy ise geçersiz sayıldı.

AKP ile arasında sadece 3 oy farkı bulunması nedeniyle geçersiz sayılan 432 oyun yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu ve İl Seçim Kurulu'na yaptığı itirazları reddedilen HDP, itirazını YSK’ye taşıdı.

YSK’nin HDP'nin bu itirazlarını önümüzdeki günlerde değerlendirmesi bekleniliyor.