HDP’nin Van kampı sona erdi

HDP’nin yeni dönem yol haritasını belirlemek üzere Van’da gerçekleştirdiği kamp bugün sona erdi.

Kampın sonunda açıklamalarda bulunan HDP Milletvekili Saruhan Oluç, “Ortak birleşik mücadelenin yol haritasını 28-29 Temmuz’da parti meclisi toplantımıza öneriler şeklinde sunmayı kararlaştırdık” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin, Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin de katılımıyla yeni görevlendirmeler ve yeni yol haritası belirlemek için girdiği üç günlük kamp programı düzenlenen basın toplantısıyla sona erdi.

Toplantı sonrası HDP Sözcüsü Saruhan Oluç toplantıya ilişkin açıklama yaptı.

İlk gün yapılan kadın özgün toplantısında kadın mücadelesinin, özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin hangi alanda nasıl sürdürülmesine ilişkin tartışmalar yürütüldüğünü belirten Oluç, “Sonraki iki gün tüm milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda siyasal durum ve dönemsel gelişmelerin ele alındı. Yeni sistemin işleyici ve buna karşın mücadele hattının nasıl gelişmesi gerektiğine ilişkin tartışmalar yaptık. Var olan sistemin, tüm mekanizmalarını yok eden, keyfiliği esas itibariyle egemen hale getiren, hukuku askıya alan bir sistem olduğunu bir kez daha tespit ettik. İktidarın topluma dayattığı bir sistemle karşı karşıyayız. Demokratik muhalefetin nasıl yapılacağına ilişkin tartıştık ve bir yol haritası belirledik. Ortak birleşik mücadelenin yol haritasını 28-29 Temmuz’da parti meclisi toplantımıza öneriler şeklinde sunmayı kararlaştırdık” diye konuştu.

YEREL SEÇİM HAZIRLIKLARINA BAŞLADIK

Üç gün boyunca yapılan kamp programında yaklaşan yerel seçimlere ilişkin tartışmaların yürütüldüğünü kaydeden Oluç, çalışmalarının ne şekilde şekilleneceğini değerlendirdiklerini kaydetti. Oluç şöyle konuştu: “Yerel demokrasi anlayışımızın eksikliklerini nasıl gidereceğimizi konuştuk. Hazırlıklarımıza başlamayı değerlendirdik. Bu konuda parti meclisinde alınan kararlarla meclis grubunda hangi örgütlenme çalışmalarının yapılacağını konuştuk. Buna ilişkin çeşitli adımları atmaya başlayacağız.

Meclis içi komisyon çalışmalarının nasıl şekilleneceğini konuştuk. Bu üç günün sonunda bu konular hakkında kararlar aldık. Son derece verimli ve çok önemli tartışmaların yapıldığı grubumuzun dil ve politika birliğini sağlayan bir çalışmayı sonlandırmış olduk.”