HDP’nin büro açılışları mitinge dönüştü

HDP’li Milletvekili adayları birçok merkezde seçim bürosu açılışlarına katıldı. Açılışları mitinge dönüştü.

HDP'nin seçim çalışmaları birçok merkezde gece saatlerinde devam etti. Urfa ve Mersin'de yaptığı seçim bürosu açılışları adeta mitinge dönüştü. Antalya, Hatay ve Adana'da ise HDP'li milletvekili adayları esnaf ve halk ziyaretleri yaparak, bildiri dağıttı.

URFA

Urfa'nın Eyübiye İlçesi Topdağ Mahallesi'nde büro açılışı gerçekleştirdi. Açılışa HDP il ve ilçe yöneticileri, kentin milletvekili adayları Ayşe Sürücü, Nimetullah Erdoğmuş, Nusrettin Maçin, Şerif Bendaş, İsmail Telli ve İsmail Kaplan katıldı. Kadınlar giydikleri yöresel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluştururken, caddeden geçen araçlara gençler HDP bayrağı sallayarak zafer işareti yaptı. Coşkulu halayı ve HDP bayrağını gören tüm araç sürücüsü yurttaşlar zafer işareti yapıp korna çalarak destek verdi. 7'den 70'e halkın katıldığı ve miting havasında yapılan açılışta adaylar tek tek tanıtıldı.

Burada konuşan milletvekili adayı Ayşe Sürücü, insani bir direniş sergilediklerini dile getirerek, "Anadilimiz için direniyoruz. Biz sonuna kadar anadilimizi savunacağız. İnsan haklarını savunacağız. Halklarımızın taleplerini yerine getireceğiz. En temel isteğimiz ise onurlu bir barıştır. Biz onurlu bir barış için mücadele edeceğiz" dedi.

MERSİN

Mersin'de de Toroslar ilçesi Kurdali Mahallesi ve Yenişehir ilçesi Akkent Mahallesi'nde seçim büroları açılışı gerçekleştirildi. Toroslar ilçesindeki açılışa milletvekili adaylarından Atilla Güney, Reşat Aşan katılırken, Yenişehir'deki açılışa ise milletvekili adayları Fatma Kurtulan ve İbrahim Üzen katıldı.

Toroslar ilçesindeki açılışta ayrıca iftar yemeği de verilirken, burada vekil adayları kısa konuşmalar yaparak sandık güvenliğine dikkat çekti.

ADANA

Adana'da da Çukurova ilçesine bağlı Yurt mahallesinde ve Yüreğir ilçesine bağlı Dedekorkut mahallesinde adaylar esnaf, pazar ve halkı ziyaretleri gerçekleştirildi. Seyhan ilçesi Barbaros mahallesindeki seçim bürosu önünde aday Sever Uzun ve Kemal Peköz'ün katılımıyla da halkla bir araya gelindi. Burada konuşan Sever Uzun, halkın AKP zulmünden kurtulmasının tek yolunun örgütlenmek olduğunu kaydetti.

Ardından da vekil adayı Kemal Peköz yaptığı konuşmada AKP'nin kayyımlar ile halk iradesini gasp ettiğini vurguladı.

Seyhan ilçesi Fırat mahallesinde ise seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Burada toplanan kitle saatlerce halaya durdu.

ANTALYA

Antalya'da ise HDP milletvekili adayları Kemal Bülbül, Hülya Hasbay, Gülsüm Güzel, Nigar Duru ve Deniz Yıldırım'ın katılımıyla Antalya Kumluca ilçesinde bulunan HDP ilçe binası önünde yurttaşlara iftar yemeği verildi. İftar yemeği ardından ise HDP Antalya İl Eşbaşkanı Songül Şarklı, kadınların seçim çalışmalarına aktif rol alınıp sandıklarına sahip çıkmaya çağırdı. HDP'nin kadın partisi olduğunu ifade eden HDP milletvekili adayı Deniz Yıldırım, kadınların mücadelesiyle kazanacaklarını kaydederek, "Herkes bir gün HDP'li olacaktır. Biz doğru yoldayız" dedi.

Diğer kadın adaylar ise kadınların sandıklara sahip çıkmasını istedi.

HATAY

Hatay'ın İskenderun ilçesinde HDP'liler şehir merkezinde bildiri dağıttı. Esnafa ve yolda geçenlere bildiri dağıtan HDP'liler, 24 Haziran için HDP'ye oy istedi.

Hatay merkezde ise HDP milletvekili adayları Barış Atay, Kerem Nalbant, Hülya Kavuk ve Mithat Miroğlu ile birlikte kitle Gezi Direnişi'nin yıldönümünde yaşamını yitirenler için anma yapıldı.