HDP’liler birçok merkezde seçim çalışmalarını sürdürüyor

HDP’liler 24 Haziran seçimleri için yoğun bir tempo ile çalışmalarını sürdürüyor. Hakkari, Ardahan, Kocaeli, İstanbul ve Amed’de seçim büroları açıldı, halkla buluşmalar gerçekleştirildi.

HDP Hakkari İl Örgütü seçim çalışmalarını kapsamında Hakkari merkeze bağlı Lêwin bölgesinde bulunan Elmacık (Nispas), Cevizdibi (Bêtkar), Kaval (Qewal), Kamışlı (Elkîk)köyleri ile Köyceyiz (Gundek) ve Sebera, mezrasında köylüleri ziyaret ederek seçim çalışması yürüttü. Köylüler tarafından çok sıcak bir şekilde karşılanan HDP'liler HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve kentin tutuklu adayı Leyla Güven’in selamlarını iletti.

Köylüler de kendilerine yapılan ziyaretten dolayı memnun olduklarını ve her şartta partileri olan HDP'yi destekleyeceklerini belirtti. HDP'liler köy köy dolaşırken yolda karşılaştıkları Berivanlara da seçim broşürleri verdi.

ARDAHAN

Ardahan'da aralarında HDP milletvekili adayı Özürk Polat, HDP İl Eşbaşkanı Ergül Koç, HDP PM üyeleri ile çok sayıda kişinin katılımıyla seçim çalışmaları yürütülüyor. HDP'liler sabah saatlerinde kent merkezinde bulunan esnafları tek tek ziyaret etti.

Yakasında üç hilal bulunan bir kişi, "MHP, AKP'nin kuyruğuna takıldığı için HDP'ye oy vereceğim" demesi alkış alırken, yine esnaflardan biri dükkanına giren HDP'lilere, "Ben her partiden gelenlerin elini sıkmam. Siz hangi partiden gelmişsiniz? Ona göre elinizi sıkacağım. Çünkü ben koyu HDP'liyim" dedi.

Ardından merkeze bağlı Hoçvan bölgesinde bulunan Hasköy, Hacıali, Panik köylerine ziyaretler eden HDP'liler köylerde halay ve sloganlarla karşılandı. Panik köyünde yaşayan Terekeme bir kadın ise, "HDP'ye ve Demirtaş'a sadece oyumu değil, canımı bile verebilirim" diyerek HDP'lilere moral verdi. HDP'liler, ziyaretlerin ardından kent merkezine geçti.

KOCAELİ

HDP Kocaeli Milletvekili adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Sevcan Yaşar, seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Perşembe pazarını ve Çayırova ilçesinde Aksa Kapalı Semt pazarı esnafını ziyaret etti. Halkın yoğun ilgisi ile karşılanan Gergerlioğlu 24 Haziran baskın seçimlerinde HDP’ye destek verilmesi çağrısında bulundu.

İzmit Perşembe ve Çayırova Pazarı esnafı ile ekonomik sorunlar üzerine sohbet eden Gergerlioğlu, 24 Haziran’dan sonra HDP’nin meclise girmesi ile birlikte üretime dayalı bir ekonomik politika ile esnafın rahat bir nefes alacağını belirtti.

İSTANBUL

İstanbul 2’nci bölgede de birçok yerde stant açıldı. Seçim araçlarının da aralıksız bir şekilde gezdiği bölgenin Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde açılan standa yoğun ilgi gösterildi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Başkanı Eren Keskin’in de ziyaret ettiği standa HDP’nin seçim için vaatlerinin olduğu bildiriler dağıtıldı. HDP milletvekili adayı Mustafa Avcı ise Esenler Dörtyol meydanında standı bulunun siyasi partileri ziyaret etti. Ardından HDP seçim irtibat bürolarına giderek burada halk il toplantılar gerçekleştirdi.

HDP İstanbul 1’nci bölgede de milletvekili adayları Ertan Hamitoğlu ve Engin Aras Sultanbeyli’de bulunan yöre derneklerine ziyarette bulunarak 24 Haziran’da “Hep beraber kazanmaya” davet etti. Dernek ziyaretlerinin ardından Sultanbeyli merkezde kurulan seçim standına geçerek halka 24 Haziran’da HDP’ye oy verme çağrısında bulundu. Kadıköy’de de HDP, seçim çalışmalarına başladığı günden beri iskelede kurduğu stant bugün de kalabalık geçti. Gezi Direnişi zamanında yaşamını yitiren Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan da standı ziyaret edip, Demirtaş’ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasına destek verdi.

AMED

Kayapınar ilçesinde çalışmalarını sürdüren HDP’li aday Saliha Aydeniz, esnaf ziyaretinde bulundu. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Aydeniz, burada uzun süre sohbet etti. Aydeniz’in ayrılması ardından zırhlı araç tarafından alıkonulan gençler, polislerce sorguya çekildi.

Adaylardan Ferda Fahrioğlu Akın ve partililer, Sur ilçesinde Çarşiya Şewitî esnafını ziyaret etti. Ülkede yaşanan ekonomik krizin olumsuz etkilerini yaşayan esnaflar, yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Akın, esnaf ile sohbeti sırasında, çözümün 24 Haziran’da AKP hükümetinin gidişine bağlı olduğunu söyledi.

HDP adayı Remziye Tosun ise Bağlar ilçesine bağlı Şexşamil Mahallesi’nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Esnaf ve halka kendini tanıtan Tosun, pazarda çalışan bir gencin kendisinin giydiği ulusal kıyafetlerine işaret ederek, “Meclise böyle gideceksiniz değil mi?” sorusu üzerine kendisiyle sohbet etti. Bismil’de çalışmalarını sürdüren adaylardan Semra Güzel, cezaevinden tahliye olan kimi yurttaşları ziyaret etti. Ardından Buğday Pazarı’nı ziyaret eden Güzel, ilçe esnafı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Güzel, esnafın yaşadıkları sorunları anlatması üzerine, Kürt halkının 24 Haziran'da HDP'ye oy vererek yaşananlara cevap olabileceğini ifade ederek, cevabının “Kürt halkı nasıl ki bugüne kadar boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecek. Bizler mutlaka kazanacağız. Bizler tüm sorunlarınızı Meclis'e taşıyacağız ve çözeceğiz” dedi.

DİCLE VE KOCAKÖY

HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Gülşen Özer ve partililer ise Dicle ilçesinde birçok köyde aile ziyaretleri gerçekleştirdi. HDP’li aday Musa Farisoğulları da Kocaköy ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Farisoğulları, çalışmalarını Pazar esnafını ziyaret ederek sürdürdü.