HDP’lilerden eş zamanlı seçim çalışması

HDP'nin seçim çalışmaları bugün de aralıksız bir şekilde sürdü. Birçok merkezde eş zamanlı çalışma yürüten HDP, halkın taleplerini dinliyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 24 Haziran seçimleri çalışmalarını hızlandırdı.

MARAŞ

Maraş'ta seçim çalışmaları aralıksız sürdüren HDP milletvekili adayları, partililerle birlikte Pazarcık'a bağlı Narlı Mahallesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretlerde yapılan seçim sohbetlerinde tamamına yakını Alevilerden oluşan Narlı esnafı, iktidardan en çok Alevilerin çektiğini, artık değişim zamanı geldiğini ifade etti. Esnafları dinleyen HDP'liler ise, hükümetin cemevlerine yasal statü verme vaadini hatırlattı.

Bu konuda hükümet ve Trük Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı engelleyen bir şeyin olmadığını vurgulayan HDP’li vekil adayları, iktidarın oy devşirme niyeti içerisinde olduğunu ifade edip, bu yönde adım atılması için destek istedi.

IĞDIR

Sabah saatlerinde Iğdır kent merkezinde bir araya gelen ve aralarında HDP il ve ilçe eşbaşkanları ile milletvekili adayları Kıznaz Türkeli'nin bulunduğu çok sayıda kişi, Halfeli ve Hoşhaber beldelerini ziyaret etti. Beldede iki gruba ayrılan HDP’liler sokak sokak ve kapı kapı gezerek Demirtaş’ın fotoğrafları ve broşür dağıttı. Gittiği her evde yoğun ilgi ile karşılaşan HDP'liler, her evde insanlarla seçim üzerine sohbet etti.

Halfeli’de seçim çalışması yürüten HDP’lileri görünce kapısının önüne çıkan 70 yaşındaki Bedia isimli kadın, anons aracından Demirtaş’ın sesini duyunca göz yaşlarını tutamadı. Bedia anne diğer partilere oy veren Kürtlerin elini vicdanına koyup 24 Haziran seçimlerinde kendilerine oy vermesi gerektiğini gözyaşları içinde anlattı. Bedia anne yapılan bütün haksızlık ve zulümlere karşı HDP’nin kazanacağının da altını çizdi. HDP’liler ardından Hoşhaber beldesine geçti.

KARS

HDP Kars'ta da seçim çakışmalarına hız kesmeden devam ediyor. HDP Kars Milletvekili adayları Arzu Moco, Ayhan Bilgen ve Bişar Abdi Alınak sanayi sitesinde çalışan emekçiler ile bir araya geldi. Sanayi sitelerini ve şeker fabrikasını da dolaşarak halkın sorunlarını dinleyen adaylar, 24 Haziran seçimlerinde Türkiye’nin yeni bir ülke olacağını belirtti. Sandıkların taşımasına ilişkin herkesin endişe duyduğunu söyleyen sanayi esnafı, HDP'nin nasıl bir önlem alacağını sordu. Adaylar, adayları sandık güvenliğinin her şekilde alınacağını halkın da bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirtti.

ŞIRNAK

HDP Şırnak milletvekili adayı Hüseyin Kaçmaz ve beraberinde bulunan çok sayıda partili de seçim çalışmaları kapsamında, Uludere ve bağlı Şenoba Beldesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. HDP’nin seçimlere ilişkin hazırladığı el bildirilerini dağıtan Kaçmaz, bir süre esnaflar ile sohbet ederek, yaşadıkları sorunları dinledi. Uludere’nin ardından Şenoba’ya geçen Kaçmaz ve beraberindekilere, gençler ve kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ise, kent merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirerek, çarşıda bulunanlarla bir araya geldi.

İSTANBUL

HDP İstanbul birinci bölge milletvekili adayları Erkan Baş, Atilla Özdoğan, Tülay Aydın ile HDP’liler ve TİP’liler, Bostancı Sahilinden başlayarak, Göztepe Özgürlük Parkı’na kadar uzanan Bağdat Caddesinde bildiri dağıttı. Bağdat Caddesinde bir kafeye giren HDP adayları kafenin tüm müşterileri tarafından alkışlarla karşılandı. “Partimize yönelik yapılan ambargoya karşı biz de böyle sokak sokak gezerek ambargoyu kırıyoruz” diyen adaylara kafenin müşterileri, “Sizi yakından takip ediyoruz. İnşallah HDP barajı geçecek ve demokrasi kazanacak” diye cevap verdi.

Caddede yürümeye devam eden HDP’lilere bu kez yol kenarında çalışan Kadıköy Belediyesi işçilerinden biri koşarak sarıldı. HDP’nin seçim bildirgesini havaya kaldıran işçi, HDP’lileri öperek tekrardan işinin başına döndü.

Bağdat Caddesinde sıcak karşılanan HDP’liler bu kez Göztepe Özgürlük Parkının yanında kurulan pazarı ziyaret etti. HDP’liler, pazara adım atar atmaz esnaf ve müşteriler tarafından dakikalarca alkışlandı. Adaylar ziyaretlerinin ardından Kadıköy’de kurulan HDP’nin standını da ziyaret etti.

HDP İstanbul İl Örgütü İstanbul’un 2’nci bölgesinde çalışmalarına devam etti. HDP adayı Dilber Aslan’ın katılımıyla Ortaköy esnafını ziyaret edildi. Esnaf ziyaretinde esnaf HDP’lilere yoğun ilgi gösterdi. Beşiktaş İskele Meydanı ve Demokrasi Meydanında ilk günden bu yana kurulan standa bildiri dağıtımı yapıldı. Gazi Osman Paşa’da bulunan Yeni Mahallede kurulan halk pazarında da milletvekili adayı Adnan Bulut’un katılımıyla bildiri dağıtımı gerçekleşti. 2’nci bölgenin bütün ilçelerinde çalışmalarını sürdüren HDP’lilere halk yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul milletvekili adayı Enver Dursun ve Ayşe Karadağ'ın katılımı ile Bahçelievler Yıldırım Beyazıt Caddesi üzerinde bulunan esnaflar ziyaret edildi. Yine milletvekili adayı Mehmet Peker, Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesi Kınasor Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Beyoğlu İlçe Örgütü İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Tülay Korkutan'ın katılımıyla esnaf ziyaretiyle sürdürdü. Çukur ve Turan Caddesi'nde bulunan esnaf ziyareti oldukça renkli geçti.

KOCAELİ

Kocaeli milletvekili adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Derince esnafını ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Gergerlioğlu'na ekonomik sorunlardan yakınan esnaflar "Evimize götürecek bir lokmanın hesabını yapar olduk" dedi. HDP'nin barajı aşması için ellerinden geleni yapacakları mesajını veren esnaf, Gergerlioğlu’na yoğun ilgi gösterdi.

BURSA

HDP'li kadınlar milletvekili adayı Abide Ok’un katılımıyla Bursa'nın tarihi köyü olan Cumalıkızık halkını ziyaret etti. Seçim arabasının geçişi sırasında alkışlar ile karşılanan kadınlar ve çocuklar HDP’lilere yoğun ilgi gösterdi. Adaylardan Adnan Şahin ve Saffet Pehlivan Bağlarbaşı pazar esnafını ve Telefoncular çarşısını ziyaret etti.