HDP’liler ev ev geziyor: Baraj aşılmalı

HDP'nin bugünkü seçim çalışmaları da her noktada kitlesel geçti. Ev ev gezen HDP, insanlara HDP'nin barajı geçmesinin önemini anlattı.

24 Haziran seçimleri için artık geri sayım başladı. Siyasi Partiler'in ve Cumhurbaşkanı adaylarının da çalışmaları hız kazandı. Halkların Demokratik Partisi de (HDP) aralıksız sürdürdüğü çalışmalarında bugün halkla buluştu.

İşte HDP'nin bugünkü seçim maratonu;

ADANA

Adana’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Genç adaylar, Yüreğir ilçesinde sokak sokak, ev ev gezerek HDP’nin barajı aşması için destek istedi. Adaylar, Yüreğir ilçesine bağlı Solaklı mahallesinde ve Seyhan ilçene bağlı Yeşilevler mahallesinde bulunan esnafları ve halkı ziyaret etti. Gençlerin çalışmasında CHP’li aileler, HDP’nin barajı aşmasını isterken, evde bulunan kadınlar da mutlu olduklarını ve HDP’nin kadın adayları göstermesinden dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

MERSİN

HDP Mersin milletvekili adayları esnaf ve pazarda seçim çalışmalarına devam etti. Adaylar; Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçesinde bulunan Karabucak, Küçük Minare, 100. yıl ve Gazipaşa mahallelerindeki esnaf ve pazarları ziyaret etti. Mersin milletvekili adayı Fatma Kurtulan ve yerine kayyum atanan Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu, Şevket Sümer mahallesindeki kadınlarla bir araya gelirken, Mevlana mahallesinde ise Adana milletvekili adayı Hatice Kavran kadınlarla mevlit programında bir araya geldi. AKP'nin ülkede yaşattığı kaos ortamının sonlandırılması için HDP'nin barajı geçmesi gerektiğini aktaran adaylar, 24 Haziran seçimlerinde HDP'nin desteklenmesini istedi.

ANTALYA

HDP Antalya milletvekili adayı Kemal Bülbül de kent merkezinde HDP'liler tarafından açılan standa gelerek, yurttaşlara bildiri dağıttı. "Bir oy HDP'ye, bir oy Demirtaş'a" diyen Bülbül, "24 Haziran'da tekçi, ırkçı ve inkarcı iktidar sona erecek. Özgürlük, eşitlik, adalet için varlık ve birlik yolunda bir araya gelinecek. Türkiye'nin geleceği sizin elimizde" dedi.

Türkiye'de özel ve kamusal yaşamın ablukaya alındığını dile getiren Bülbül, "Türkiye tek adamdan büyüktür. Barajları yıkacağız. AKP kendi koyduğu yüzde 50 barajının altında kalacak. Kadınlar ve çocuklar özgür olmadan toplum özgür olmaz. Bu ülkede barış suç. 24 Haziran sadece bir seçim değildir; bir varlık ve yokluk sürecidir" dedi.

URFA

Urfa’da HDP adayları bugün de seçmenleri yaşadıkları alanlarında ziyaret ederek sorunlarını dinledi, HDP’nin geleceğe yönelik projelerini anlatarak, görüş alış-verişinde bulundu.

Bugün Urfa kent merkezinde çalışama yürüten adaylar İsmail Telli, Şerif Bendaş, Ayşe Sürücü, Yusuf Yetim kendilerine eşlik eden aday adayları ve HDP yöneticileriyle birlikte kent merkezi ve kırsal mahallelerde halkla bir araya geldi.

Adaylardan Ayşe Sürücü ve Yusuf Yetim ise merkez ilçe Karaköprü’nın kırsal mahalleleri olan Xrebreş Cembel ve Kümbel başta olmak üzere birçok yerlerim yerini gezerek seçmenlerle birebir görüştüler.

Adaylar Nusrettin Maçin ve İsmail Kaplan Suruç ilçesinde coşkuyla karşılanırken, her iki aday esnaf, aile ve kurum ziyaretleri gerçekleştirdi. HDP ilçe yöneticileri ile birlikte Bozova’da çalışmalarına devam eden Vekil adayı Ömer Öcalan ise ilçeye bağlı kırsal mahallelerde seçmenlerini ziyaret etti.

HDP’nin Urfa’daki çalışmalarına katılan, Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Urfa vekil adayları Nimetullah Erdoğmuş ve Bişar Tüysüz ile birlikte Suruç’a bağlı Aligöre’de çalışmalar yürüttü. Esnaf ziyaretlerinin ardından değişik kesimlerden aileleri ziyaret eden heyetin çalışmaları akşam saatlerine kadar devam etti.

AMED

HDP Amed Milletvekili adayı Mehmet Temizyüz, seçim çalışmaları kapsamında Bismil'in Altıok mahallesi Esnaf caddesi üzerinde bulunan çarşı esnafını ziyaret etti. Bölgedeki esnaf tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Temuzyüz, esnafla sohbet edip talep ve şikayetlerini dinledi.

Temizöyüz, esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntıları hep birlikte çözeceklerini kaydetti. İnsanların alışveriş yapmakta zorlandığını dile getiren esnaflar, "Erdoğan, aksam TV programlarından et fiyatlarının düştüğünü söylüyor sabah kasaba gidiyoruz etin fiyatı iki katına çıkmış. Esnaf olarak tek isteğimiz bizi bu durumdan kurmanız" diyerek isyan etti.

ŞIRNAK

Şırnak’a bağlı Güçlükonak ve İdil ilçelerinde de HDP’li adaylar birçok köyü ziyaret ederek, seçim bürosu açılışı yaptı. HDP’nin adayı Serdar Küni’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda partili, Güçlükonak’a bağlı Fındık Beldesi’nde çok sayıda kişinin katılımıyla seçim bürosu açılışı gerçekleşirdi.

Aralarında çocuklar ve kadınların yoğunlukta olduğu çok sayıda kişi HDP’lileri belde girişinde karşıladı. Halk da partililer ile birlikte, ellerinde HDP bayrakları ve sloganlar ile büronun açılışının yapıldığı alana kadar yürüyüş düzenledi.

İDİL

HDP adayı Hasan Özgüneş’in de aralarında bulunduğu çok sayıda partili, İdil’e bağlı Kuyulu (Sêregir), Kayalı (Kewşîn), Peçenek (Mirik), Yarbaşı (Hespist), Diresekli (Xirabêşeref) ve Çukurlu (Xenduk) köylerini ziyaret etti. Her 6 köyde de onlarca kişi tarafından sarı, kırmız ve yeşil renkli flamalar ve HDP bayrakları ile karşılanan partililer, seçim aracından çalınan ezgiler eşliğinde halk ile halaya durdu. HDP bildirilerinin dağıtıldığı gezilerde, toplu fotoğraflar çekildi.

MARDİN

Mardin ve ilçelerinde de HDP’li adaylar seçim çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda HDP milletvekili olan Mithat Sancar Kızıltepe’de, Pero Dündar Derik’te, Ebru Günay Nusaybin’de, Gülbin Şahin Dağhan Ömerli’de, Dilaver İnal Artuklu’da ve HDP’li vekil Erol Dora ise Savur ilçesinde yurttaşlarla bir araya geldi. Sivil toplum örgütü temsilcilerinin de ziyaret edildiği programlarda adaylar yurttaşlarla seçim hakkında sohbet etti.