HDP'li vekil Temel: Hassas ve kritik bir dönemdeyiz

HDP Van Milletvekili Tayyip Temel ve İpekyolu Eşbaşkan adayı Azim Yacan, Van Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüsleri Durağı’nı ziyaret etti. 

HDP, Van’da seçim çalışmalarını sürdürüyor. HDP Van Milletvekili Tayip  Temel ve Belediye Eşbaşkan Adayı Azim Yacan ilçe merkezinde esnaf ziyaretlerinde halkla bir araya geldi. Temel ve Yacan’ın bugün ilk durağı Van Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüsleri Durağı oldu.

Ziyaret sırasında durak çalışanları tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Temel ve Yacan, ardından şoförlerle sohbet etti.

YACAN: BU KENTE SORUMLULUK HİSSETMİYORLAR

İpekyolu Belediye Eşbaşkan Adayı Azim Yacan, şunları söyledi:

"Sizin bu sıcak yaklaşımlarınız ve samimiyetiniz bizim için büyük moraldir. Ülkeyi kayyumlar yönetiyor, onlar bugüne kadar burada yaşamadı ve bundan sonra da burada yaşayamayacak. Dolayısıyla bu kente ve insanına karşı bir sorumluluk hisetmiyorlar. Binbir zahmetle, güçlükle sandık başına gidiyoruz, oy kullanıyoruz ve sonra belediyemize kayyum atanıyor. Bu halkın iradesine bir saygısızlıktır. İstanbul ve Ankara gibi yerlerde belediye başkanlarını görevden aldı ama ertesi gün belediye meclisi yeni başkanını seçti. Ancak burada buna izin vermiyorlar ve kayyum atıyorlar. Biz seçilmişler sizlere karşı sorumluyuz ve görevimizi yapamadığımız zaman vicdanımız bizi rahatsız eder. İpekyolu’nun tüm sorunlarıyla ilgilendiğimiz gibi şoför esnafımızın sorunlarıyla da yakından ilgileneceğiz."

TEMEL: BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Yacan’ın ardından konuşan HDP Van Milletvekili Tayip Temel, "Bu şehirde yaşayan her bireyin, genelde halkın fikirleri bizim için çok değerlidir. Bu kentin sahibi sizlersiniz. Sorunlarımızı hep birlikte çözeceğiz. Sizler de seçimlerden önce sorun ve eleştirilerinizi mutlaka iletin. Biz eleştiri-öz eleştiri geleneğinden gelen bir partiyiz. Bizim de hatalarımız, eksikliklerimiz var. Bunu birlikte konuşacağız ve düzelteceğiz" dedi.

‘ÜLKEMİZİ EDİRNE’DEN HAKKARİ’YE İNŞAAT ALANINA ÇEVİRDİLER’

Temel, "Van'ın park problemi var dediniz. Bizim belediye döneminde yapılan otopark yıkılarak AVM yapıldı. Halkımızın hassasiyetleri, sorunları onların umurunda değil. Edirne’den Hakkari’ye ülkeyi boydan boya inşaat ve rant alanına dönüştürdüler. Tamamen beton üzerine kurumuş bir zihniyetle karşı karşıyayız" diye belirtti.

‘AÇLIK GREVİNDEKİLERİN SESİNİ DUYURALIM'

Konuşmasında açlık grevi direnişlerine de değinen Temel, şunları kaydetti:

"Şu anda yüzlerce arkadaşımız açlık grevi eyleminde. Hassas ve kritik bir dönemdeyiz. Açlık grevindeki arkadaşlarımızın artık neredeyse gözleri göremez duruma geldi. Leyla Güven ve diğer bütün arkadaşlarımızın taleplerini duyurmamız lazım. Belediyeler bizim için önemlidir ama bizim tek gündemimiz belediyeler değildir. Türkiye tarihinde görülmemiş bir dönem yaşadık. Bir insan mahkemede cezası kesinleşmeden işten atılmazdı ama son 3 yıldır neredeyse Kürt olduğunu söyleyen herkesin işine sorgusuz sualsiz son verdiler. Türkiye tarihinde böyle bir zorbalık görülmedi ve 1 Nisan’da kesinlikle gidecekler. Yanlış yapan herkesten hesap soracağız. Kazanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Temel’in konuşmasının ardından otobüs şoförleri yaşadıkları sorunları dile getirdi.