HDP’li vekil adayları halkla buluşuyor

HDP’li milletvekili adayları, 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala çalışmasının temposunu hızlandırdı. İstanbul, Ankara, Hatay başta olmak üzere birçok merkezde adaylar halkla buluştu.

HDP Hatay İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında İskenderun ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi'nde seçim bürosu açtı. Açılış halkın yoğun katılımıyla coşku seline dönüştü. Açılışa HDP milletvekili adayları Barış Atay, Kerem Nalbant, Mithat Miroğlu, Yılmaz Bayram ve Çetin Sakallı ile HDP ve DBP'liler katıldı.

Atay'a sarılmak isteyen gençlerin ilgisi izdihama yol açtı. Tek tek söz alan adaylar, oylara ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yaparak, "Bir oy HDP'ye bir oy Demirtaş'a. Biz kazanacağız" dedi."24 Haziran seçimlerinde HDP ile 16 yıllık AKP iktidarını göndermeyeceğiz, bitireceğiz" diyen Atay, "24 Haziran seçim tarihi değil, özgürlük ve demokrasi tarihi olacaktır. Çewlik'ten buralara kadar ulaşan sevgi seli var bunu görebiliyoruz. Halkın tarımdan hayvancılığa kadar çok sıkıntıları var. Bu sıkıntıları ve sorunları HDP olarak çözüme ulaştıracağız. HDP'nin başarıya ulaşması, sokaktaki mücadelenin meclise taşınması ve ezilen halkların ve sınıfların da tek ses olarak HDP'de buluşması ile mümkün olacaktır. Tüm ezilen halkların ve sınıfların sorunlarını dinlemeye hazırız ve bu anlamda çözüm olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Konuşma ardından seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi.

İSTANBUL

HDP milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un birçok ilçe ve mahallelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Adaylar, ayrıca bildiri dağıtarak, emekçilerin sorunlarını dinledi.

HDP Tuzla İlçe Örgütü tarafından Tuzla Tersaneler ve İçmeler Köprüsünde bildiri dağıtıldı. Bildiri dağıtımına HDP 1'inci bölge milletvekili adayları Musa Piroğlu, Sema Uçar, Sultan Karasu, Melekfer Borak Turgut ve Cansu İrem Kalender katıldı. Musa Piroğlu işçilere seslenerek, "Patronların iktidarına ve güvencesiz çalışmaya son verelim. Mücadelemizi HDP'de birleştirelim" dedi.

HDP Beyoğlu İlçe Örgütü seçim çalışmaları kapsamında ilçe eşbaşkanları ve çalışanlarıyla birlikte ev ev ziyaretler gerçekleştirerek, HDP'nin seçim beyannamesini anlattı. Yine HDP Şişli ilçe örgütü Cevahir AVM önünde stant açarak yurttaşlara bildiri dağıttı. HDP’nin standını MYK üyesi Çilem Öz ve 3’üncü bölge milletvekili adayı Zeynel Özen ziyaret etti.

Avcılar Cihangir Mahallesi, Bakırköy Zeytinlik Mahallesi ve Arnavutköy'de bulunan Boğazköy ve İmrahor Mahallesinde milletvekili adayları Abdülhakim Daş ve Songül Büyükpınar'ın katılımıyla esnaf ziyareti yapıldı.

KOCAELİ

HDP Kocaeli milletvekili adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gebze ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze şubesini ziyaret etti. OHAL surecinde sendikaların örgütlenmeleri ve grev yapamama sorunlarını dinleyen Gergerlioğlu, "İşçilerin sıkıntılarını mecliste en yüksek sesle dile getireceğiz ve sendikal hakların ihmal edilmeyeceğine izin vermeyeceğiz. 24 Haziran işçinin ve emekçinin zaferi olarak emek sömürüsü üzerine kendini var eden iktidar gidecek" dedi. Kocaeli milletvekili adaylarından Yasemin Üçer ise Çayırova ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. İnşaat işçileri ile sohbet eden Üçer, emeğin karşılıksız kalmayacağı sözünü verdi.

HDP Sakarya İl Örgütü de Sapanca İlçesinde yeryüzü sofrası kurarak ilçe sakinleriyle bir araya geldi.

ANKARA

HDP Ankara Kadın Meclisi Çankaya ilçesi Kuğulu Park’ta seçim standı açtı. Onlarca kadının geldiği stant HDP’nin seçim müziği eşliğinde bildiri dağıtımı yapıldı. Kadınlar çadırlarının yanında bulunan ağacı HDP bayrakları ve Demirtaş’ın cezaevinden çekilmiş fotoğraflarıyla süsledi.

Kadınların seçim çalışmaları devam ederken HDP Ankara milletvekili adayı Filiz Kerestecioğlu, Ceren Şimşek ve onlarca kadın tarafından seçim standa geldi. Kadınlar milletvekili adaylarını “Jin, Jiyan Azadi” sloganları ve alkışlarla karşıladı.

Burada kısa bir konuşma yapan Kerestecioğlu, “Erkek egemenliğine, yaşamımıza, bedenimize, emeğimize müdahalelere karşı kadın olarak karşı çıkıyoruz. Erkek kılığına girmiyor, onlar gibi davranmıyoruz. Bizim kendi sözümüz, kendi gücümüz var. Kadınlarla değişir diyoruz” dedi.

Balonlar eşliğinde bildiri dağıtmak isteyen HDP’lilerin önü çevik kuvvet ve sivil polisler tarafından kesildi. Seçim çalışması kapsamında bildiri dağıtılacağı söylenmesine rağmen polisler buna engel olmaya çalıştı. Kerestecioğlu ile emniyet yetkilileri arasında devam eden görüşmede polisin “yapılacak etkinlik için idari amirden izin almanız gerekir. Balonlar seçim bildirisi dağıtamazsınız” demesi dikkat çekti. Kerestecioğlu, “Bizim seçim çalışmaları kapsamında ellerimizde balonlarla bildiri dağıtacağız. Bunun ne gibi zararı olur” diyerek, tepki göstermesi üzerine polis Valilik ile telefon üzerinden görüşme yaptı. Kısa süreli gerginlik ardından onlarca kadın ellerinde balonlar ve HDP’nin seçim bildirgeleriyle Tunalı Hilmi Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca kadınlar esnafa ve yolda yürüyen yurttaşlara bildiri dağıtırken, “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa”, “Tayyip kaç kaç kadınlar geliyor”, “Kadınla Değişir”, “Jin, Jiyan Azadi” sloganları attı. HDP’li kadınlar bildiri dağıtırken, yoldan geçen bazı araçlar kornalarla destek verirken, apartmanların pencerelerinden ise bazı yurttaşlar alkışlarla destek oldu.

Yol boyunca yürüyen kadınlar yolun ortasında ellerindeki balonları “Jin, Jiyan Azadi” sloganlarıyla uçurdu. Kuğulu parka yeniden gelen kadınlar burada HDP seçim müzikleriyle Horon ve halay çekti.