HDP'li Piroğlu, seçmenleriyle buluştu

HDP’nin İstanbul adayı Musa Piroğlu’nun seçim çalışmaları sürüyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İstanbul 1’inci bölge milletvekili adayı Musa Piroğlu fiziki engellerine rağmen gün boyu engelleri tanımadı. Sabah seçim çalışmaları için alanlara çıkan Piroğlu, gün boyu 75 kilometre yol kat etti. Yanında arkadaşları olmasına rağmen arabanın direksiyonunu kimseye bırakmayan Piroğlu’nun ilk durağı Maraş, Elbistan, Gücük ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin (Güç-Der) Ataşehir Ferhatpaşa piknik alanındaki geleneksel 16’ncı kır gezisi oldu. Burada Alevilerle biraya gelen Piroğlu’na ilginin yoğun olması ise dikkatlerden kaçmadı.

HDP’nin diğer bir adayı Erkan Baş’ın da katıldığı ziyarette konuşan Piroğlu, dün yapılan Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) atıfta bulunarak, şunları söyledi: “Bizim zamanımızda en zor sorular havuz sorularıydı. Ama sonradan öğrendik. Seçim de bir havuz gibidir. Saray bizim oylarımızı çalacak. Yani havuzun altına bir delik açtı. Bizi barajın altında bırakmak için her şeyi yapacak. Biz bu deliği kapatmak için elimizden geleni yaptık. Ama biliyoruz ki ne yaparsak yapalım bu havuzdan bu su sızacak. O zaman şöyle sormak gerekiyor. Aşağıda oylarımız çalınırken HDP barajın üstüne nasıl çıkacak? Havuz problemi gibi çözümü çok basit. Yukarıdan giren su aşağıdan fazlaysa o havuz dolar. HDP’ye verilen oy çalınandan fazlaysa HDP barajın üstünde kalır. Şunu da kabul etmek gerekiyor. Havuz sadece HDP’nin değil, HDP havuzun altında kalırsa bütün havuzlar boşalacak. Bu yüzden bütün halklarımızı Saray’a karşı omuz omuza mücadele etmeye ve HDP’ye destek vermeye çağırıyoruz.”

Seçmenler, HDP’nin barajı geçmesi üzerine Piroğlu’yla tartışırken elinde bastonuyla yanlarına gelen ve gazi olduğunu söyleyen bir yurttaş CHP üyesi olduğunu; fakat HDP’ye oy vereceğini söyledi.

Piroğlu’nun ikinci durağı ise Ataşehir 1 Mayıs mahallesindeki büro açılışı oldu. Ezici çoğunluğu kadınlardan oluşan mahallede, Piroğlu’nun yanı sıra milletvekili adayları Erol Katırcıoğlu, Melekfer Borak Turgut, Erkan Baş, Dürdane Buldan ve Recep Yılmazer katıldı. Adayları büyük bir coşkuyla karşılayan halk, yakalarına Demirtaş’ın fotoğraflarını yapıştırdı. Adayların konuşmasından sonra, büronun açılışını kadınlarla birlikte Piroğlu yaptı. Çalınan davul ve zurnalar eşliğinde yapılan açılışta halayla çekildi. Piroğlu ve Erkan Baş, daha sonra Gezi eylemlerinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş için düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşün ardından güne ilk başladığı enerjisiyle bu kez yönünü Kartal’a veren Piroğlu, Topselvi mahallesinin büro açılışını gerçekleştirdi. Kartal’dan Sarıgazi’deki TİP bürosunun açılışına da katılan Piroğlu, Ümraniye’de partisinin düzenlediği iftar programına katılarak, gün içinde 75 kilometrelik engeli aştı.

HDP 1’inci bölge milletvekili adayı olan Melekfer Borak Turgut da gün boyu alanlarda efor harcadı. 34 yaşında ve mali müşavir olan Turgut, 13 yaşından beri HDP’nin geleneği olan siyasi hareketlerin çalışmalarında yer alıyor. Evli ve bir çocuk annesi olan Turgut, küçük çocuğunu da yanına alarak çalışmalarını yürütüyor. Turgut, kendi özel arabasına taktığı ses sistemiyle HDP’nin seçim arabası havasını veriyor. Kendini halktan ayırmadığını ifade eden Turgut, seçim sürecinde çalışan kadınlara aynı zamanda şoförlük yapıyor. HDP’nin seçim çalışmalarını yürüten kadınların ihtiyaçları olduğu zaman onları evlerine götürüp getirdiğini de söyledi. Turgut, aynı zamanda gittiği yerlerde halka hem Kürtçe hem de Türkçe hitap ediyor.

Bugün ilk olarak Ataşehir’de Güc-Der’in geleneksel 16’ncı kır gezisi programına katılan Turgut, orada halkla selamlaşarak HDP hakkında merak edilenleri anlattı. 16 yıldır iktidarda olan AKP’nin karnesinin çok kötü olduğunu belirten Turgut, “Biz, HDP olarak bu düzen böyle gitmez diyoruz. Bu seçim 7 Haziran’ı tekrar kazanma seçimidir. Biz faşist iktidarlara karşı halkın iktidarını kurmak için geliyoruz. Bir arada kardeşçe eşit bir yaşamın mümkün olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. Turgut’u sıcak karşılayan seçmenler, HDP’nin sürekli halkın içinde olması gerektiğini ve arada bir gidip çaylarını içmelerini istedi. Turgut, gün içinde Ataşehir’in Esatpaşa, 1 Mayıs, Yeni Sahra ve Kayışdağı mahallelerindeki seçim irtibat bürolarının açılışlarına katıldı.

Yine Sultanbeyli, Sancaktepe, Kadıköy, Üsküdar, Maltepe ilçelerinde de stantlar kuruldu. Kadıköy Bostancı’da kurulan standa bir inşaat işçisi çay molasından koşarak standın yanına geldi. Baştan aşağıya üstünde inşaat harcı bulunan inşaat işçisi, HDP standına geldiğinde yüzündeki mutluluk dışarı yansıdı. HDP’lilere başarı dileklerini ileten işçi, zafer pozu vererek tekrardan inşaat alanına gitti.