HDP’li adayların halkla buluşması miting havasında sürüyor

HDP seçim çalışmaları kapsamında bugün de birçok yerde seçim bürolarının açılışı ve halk buluşması gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 24 Haziran seçimine köy köy ev ev sokak sokak hazırlanmaya devam ediyor. Dünden bu yana artan saldırılara rağmen çalışmalar miting havasında geçiyor.

MARDİN

HDP Mardin İl Örgütü, Kürt bilge Apê Musa’nın (Musa Anter) doğduğu Nusaybin’in Akarsu (Stilîlê) köyünde seçim bürosu açtı. Aralarında HDP milletvekili adayları Pero Dündar ve Mithat Sancar'ın da aralarında bulunduğu HDP ile DBP’liler onlarca araçtan oluşan konvoy ile gittikleri köy girişinde çok sayıda yurttaş tarafından coşkuyla karşılandı.

Kadınlar ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği ziyarette, annelerin zılgıtlar eşliğinde konvoya şeker fırlatması dikkat çekti. Köy meydanında çekilen halayların ardından Musa Anter’in mezarı ziyaret edildi. Yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapıldı. Partililer daha sonra yurttaşlarla birlikte seçim bürosuna kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüş esnasında evlerde bulunan yurttaşların da partililer eşlik etmesiyle birlikte kitlenin sayısı yüzlere ulaştı.

HDP adayı Pero Dündar, kadınların yoğun katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kadınların olmadığı yerde renk ve coşkunun olmadığına dikkat çeken Dündar, köye oy istemek için değil, moral almak için geldiklerini belirtti.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ise, “Bütün halklar eşit ve özgür olacak. İşte HDP budur. Hepimiz bu ülkede eşit ve özgür yaşayacağız. HDP, Apê Musa'nın partisidir, onun fikirlerini yaşatan bir partidir. Hep birlikte 24 Haziran'da bu zalim iktidarı yıkacağız” dedi. Konuşmaların ardından seçim bürosu kurdelesi kesildi.

ŞIRNAK

Şırnak’ın İdil ilçesinde de HDP’liler esnaf ziyareti gerçekleştirdi. HDP adayı Hüseyin Kaçmaz’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir gurup partili, kent merkezinde bulunan esnafı tek tek ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Sıcak bir şekilde karşılanan partililer, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın mektubunun yer aldığı bildiriler dağıttı.

İSTANBUL

HDP Başakşehir ve Güvercintepe'de ise milletvekili adayları Dilek Ulaş ve Mehmet Dalkıran'ın katılımıyla esnaf ziyaretleri yaptı. Yine milletvekili adayları Gülseren Kaya, Yusuf Yalvaç, M. Sait Şaşmaz'ın katılımı ile Örnek Mahallesinde Kuzuyolu esnafı ziyaret edilirken, halk milletvekili adaylarına yoğun ilgi gösterdi.

HDP milletvekili adayı Muazzez Töre ise, Bakırköy Özgürlük Meydanı ve Ataköy ve İncirli metrosunda bulunan stantları ziyaret etti.

HDP Beşiktaş il örgütü Ortaköy'de bulunan Meryemana Ermeni Kilisesi’ni ziyaret etti. Ziyarete HDP'nin milletvekili adayları Ludmilla Büyüm, Sadi Özdemir ve HDP Halklar ve İnançlar Komisyon üyesi Murad Mıhçı katıldı.

HDP barajı gerçek anlamda geçecek mi? diyen Kilisenin Vakıf Başkanı İskender Şahingöz'e cevap veren HDP Ermeni Milletvekili adayı Ludmilla Büyüm "Bir oyumuz eksik onu da alırsak mecliste yerimizi alacağız" dedi. Tekrardan konuşan Şahingöz, "Türkiye'nin tek çıkış noktası vardır o da HDP'nin mecliste olmasıdır. Gönlümüz bundan yanadır. Biz de burada bir azınlığız. Eğer siz meclise giremezseniz durum kötüleşir" diye konuştu.

Ardından söz alan Sadi Yazıcı "7 Haziran'da meclise girdiğimizde bizi hedef aldılar. O zaman kendi aralarında parti kapatmama kararını almışlardı. Bu sefer partiyi sakatlama yoluna gittiler. HDP'yi sakat bırakmak için her şeyi yaptılar. Bu çerçevede milletvekillerimizi, parti çalışanlarımızı cezaevine attılar. Bugün bölgede halklar üzerinde yoğun bir baskı var. Sandıklar taşınıyor. Biz bunlara karşı buralarda daha fazla çalışarak mecliste yerimizi alacağız. Burada ittifaklarımız, yani azınlıklar bize oy verecekler" şeklinde konuştu.

KOCAELİ

Kocaeli adaylarından Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu Körfez ilçesinde bulunan esnafları ziyaret etti. Ziyaretler esnasında esnaf ile sohbet ederek sorunları dinleyen Gergerlioğlu’na ekonomik krizin bir an önce çözülmesi için çağrı yapıldı. Gergerlioğlu gibi KHK ile işinden ihraç edildikten sonra ailesini geçindirmek için dükkan açan esnaflardan biri dert yanarak geçim sıkıntısı çektiklerini belirtti. HDP ile OHAL’in kalkacağı sözünü veren Gergerlioğlu, “Yeni bir yaşam ve rahat bir nefes almak için mutlaka HDP’ye oy verin” çağrısında bulundu. Başka bir esnaf ise demokratik bir Türkiye için HDP’nin baraj altında kalmaması gerektiğini belirterek, “Ben CHP’liyim ama demokrasi için sandığa gideceğim. Bir oyum İnce’ye bir oyum HDP’ye” dedi.

Esnaf ziyareti ardından Dersimliler ve Munzur Derneklerini ziyaret eden Gergerlioğlu, “Toplumu kutuplaştırarak bölen, Alevi halkını görmezden gelen, zulüm eden bu iktidara artık dur demenin zamanı geldi” dedi.

HDP Darıca Kadın Meclisi ise düzenlediği yeryüzü sofrası ile kadınlar ile bir araya geldi. İmece usulü olarak hazırlanan yemekler kadınlar birliktelik ile üstesinden gelemeyecekleri bir şeyin olmadığı mesajını verdi. Gebze Kent Meydanı’nda stant açarak bildiri dağıtan gençler stant başında halaylar çekti. Coşkunun yükseldiği stant çalışmasına yoğun ilgi gösterildi.

BURSA

Sabah Karacabey ilçesinde yapılan saldırıya rağmen HDP seçim çalışmalarına ara vermeden devam etti. Kent Meydanı’nda stant açan gençler ‘bir oy HDP’ye bir oy Demirtaş’a diyerek bildiri dağıtımında bulundu. İftar sonrasında Ulus mahallesinde bulunan Muş Derneğini ziyaret eden adaylar halk ile sohbet etti. Seçim çalışmalarının eşit koşullarda ilerlemediğine dikkat çeken vekil adaylarından Mehmet Emin Adıyaman, “Meclisin ödeneklerinden yararlanan yetmezmiş gibi örtülü ödenek alan bir adayın karşısında halkın desteği dışında hiçbir ödeneği olmayan, Cumhurbaşkanı adayı tutuklu olan bir parti var. Bizimle dalga geçen bir zihniyet var ama unutmasınlar karşılarında bir halk iradesi var. 16 yıldır iktidar olan Erdoğan Kürt sorunu çözeceğim, elimi taşın altına koyacağım dedi ama sonuç ölüm ve kıyımdan başka bir şey olmadı. Tüm halklar olarak bizi krize sürükleyen bu gidişata artık dur diyelim” dedi.