HDP’li adaylardan ilçe, belde ve köy ziyaretleri

HDP’li adaylar birçok il, ilçe, belde ve köyleri ziyaret ederek seçmenlerden oy istedi. Coşkunun hakim olduğu ziyaretlerde, partililer seçim hilelerine karşı uyarıda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), seçim kampanyası kapsamında birçok il, ilçe, belde ve köyleri ziyaret ederek seçmenlerden oy istedi. HDP'nin Meclis'te olmasının önemini anlatan adaylar, sandık hilelerine karşı da uyarılarda bulundu.

MARDİN’DE BÜRO AÇILIŞI

Mardin’in dört bir yanında aralıksız bir şekilde seçim çalışması yürüten HDP, Savur ilçesine bağlı Yeşilalan (Barman) ve Sürgücü (Ewina) beldelerinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi.

Aralarında HDP milletvekili adayları Gülbin Şahin Dağhan ve Mithat Sancar’ın da bulunduğu kalabalık grup, ilk olarak açılış için gittikleri Yeşilalan beldesinde, kendilerini karşılayan yurttaşlarla birlikte halay çekti.

Kadınların sık sık, “Jin, jiyan, azadî” sloganı attığı programda, kısa bir konuşma yapan HDP’li aday Dağhan, halkın her zaman kendilerine sahip çıktığını ve bunun sayesinde sandık hileleriyle başa çıktıklarını belirtti. Konuşmanın ardından alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde büronun kurdelesi kesildi.

HDP’lilerin bir sonraki adresi olan Sürgücü beldesindeki büro açılışına da coşku hakimdi. Özellikle gençlerin ağırlıkta olduğu onlarca kişi sık sık, “Biji serok Apo" ve " Bijî berxwadana HDP’ê" sloganları attı. Milletvekili adaylarının kısa konuşmalarının ardından sloganlar eşliğinde büronun açılışı gerçekleştirildi.

HDP’nin kentte aday olarak gösterdiği Pero Dündar ve Tuma Çelik de Midyat’a bağlı köylerde halkla ile bir araya gelirken, Ebru Günay ile Dilaver İnal ise, Artuklu ile Kızıltepe ilçelerine bağlı köyleri ziyaret etti.

ŞIRNAK’TA ESNAF ZİYARETİ

HDP Şırnak İl Örgütü de Şırnak’a bağlı Kumçatı beldesinde esnafı ziyaret etti. Ziyarete, HDP adayı Hasan Özgüneş’in yanı sıra çok sayıda partili katıldı. HDP belde binası önünde bir araya gelen partililer, HDP’nin seçim için hazırladığı el bildirileriyle cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarının yer aldığı kartları esnafa dağıttı.

Coşkunun hakim olduğu ziyaret esnasında, partililere eşlik eden çok sayıda çocuğun ellerinde Demirtaş fotoğrafları ile gezmesi dikkat çekti.

ADANA’DA SEÇMEN ZİYARETİ

Adana’da HDP’nin seçim kampanyası yoğun bir şekilde devam ediyor. HDP milletvekili adayları Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Karataş ilçelerinde bulunan semt pazarlarını ve ilçe merkezindeki seçmenleri ziyaret etti. Kendilerini tanıtan adaylar, ülkedeki sorunların çözümü için halkın kendilerini desteklemelerini istedi. Seçmenler ise Demirtaş'ın serbest bırakılmasını isteyerek, HDP'nin barajı geçmesi için oy verilmesi gerektiğini belirtti.

MERSİN’DE HALK TOPLANTISI, KİLİSE ZİYARETİ

HDP, Mersin’in Tarsus, Toroslar, Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ve Erdemli ilçelerinde de halk toplantısı, dernek, esnaf ziyaretlerinin yanı sıra ilde bulunan Ortodoks ve Katolik kiliselerini ziyaret etti. Adaylar girdikleri toplantı ve ziyaretlerde, halk tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Gittikleri yerlerde 24 Haziran seçimleri ve HDP’nin önemini anlatan adaylar, parti olarak sorunlara çözüm olmak için halktan 24 Haziran seçimlerinde kendilerini desteklemelerini istedi. Halkın sorun ve sıkıntılarını dinleyen adaylar, kendilerini tanıtarak, özelde Mersin’de genelde Türkiye’de yaşanan hak ve hukuksuzluklara dur diyebilmek için Meclis’te olacaklarını aktardı.

HDP milletvekili adayları, ayrıca Nazım Hikmet’in ölüm yıl dönümü vesilesiyle 68’liler Ormanı’nda yapılan anma etkinliğine katıldı.

ANTALYA’DA BİLDİRİ DAĞITILDI

Antalya'da HDP'liler şehir merkezinde stant açıp halka bildiri dağıttı. HDP'ye ve Selahattin Demirtaş'a oy isteyen partililer, seçmenlerle sohbet etti. Ellerinde Demirtaş'ın resmi olan HDP'liler, seçmenlere, "Demirtaş'tan size mesaj ve mektup var" diyerek mesajlarını paylaştı. HDP adayları, Konyaaltı ve pazarda bildiri dağıtarak kendilerine destek vermelerini istedi.

OSMANİYE’DE KAPI KAPI EV ZİYARETİ

Osmaniye'de HDP milletvekili adayları Ahmet Eken, Derya Turhan ve Müslüm Çağan ile partinin yöneticileri merkeze bağlı Adnan Menderes mahallesinde kapı kapı gezip seçmenleri ziyaret etti. Adaylarla beraber evleri gezen ve ellerinde Demirtaş'ın fotoğrafları olan küçük çocuklar, anons aracı eşliğinde "Biji HDP" ve “Selo Başkan" sloganları atarak zafer işaretleri yapması renkli görüntüler oluşturdu. Evleri de tek tek dolaşıp seçmenlerden oy isteyen adaylar, Demirtaş'ın serbest bırakılması için oy istedi.

HATAY’DA SEÇMEN ZİYRETİ

Hatay'da da HDP milletvekili adayları, merkezde seçmenleri ziyaret ederek kendilerini desteklemesini istedi.