HDP'li adaylar halkla buluşuyor: 31 Mart'ta zafer var!

HDP'nin eşbaşkan adayları, halkla buluşmaya devam ediyor. Tecride karşı direnişlerin de selamlandığı etkinliklerde, 31 Mart'ta zafer kazanılacağı mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerdeki eşbaşkan adayları, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

AĞRI

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Ağrı Belediyesi eşbaşkan adayları Abdurrahman Doğar ve Yeliz Karaaslan yerel basın ile bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıya HDP’li vekiller Abdullah Koç, Dilan Dirayet Taşdemir ile parti yöneticileri katıldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Abdurrahman Doğar, “Her gün batıya ve metropollere göç veren, aş, iş kaygıları taşıyan, sağlık konusunda yeterli hizmet alamayan bir ilde seçim çalışmalarını yapıyoruz. Binlerce tutuklusunun olduğu, acının, sefaletin ve yoksulluğun reva görüldüğü bir kentte çalışmalarımızı yürütüyoruz. HDP’nin 8 binden fazla çalışanının cezaevinde olduğu bir dönemde çalışıyoruz. Fakat umutluyuz, inançlıyız ve kararlıyız” diye konuştu.

MUŞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş İl Örgütü, Zafer Mahallesi İstasyon Caddesi’nde halay ve zılgıtlar eşliğinde seçim bürosu açtı. Açılışa HDP Muş milletvekilleri Mansur Işık, belediye eşbaşkan adayları Sırrı Sakık ve Sibel Genç ile HDP’li yöneticiler katıldı.

Polislerin dışarıda konuşma yapılmasını engellemeye çalışması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Ardından konuşan Muş Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sırrı Sakık, 2 Mart 1994 tarihindeki sivil darbeyi hatırlatarak, "O gün biz vekilleri tutuklayarak bu mücadeleyi bitireceklerini zannediyorlardı, fakat yanıldılar mücadele daha büyüdü" dedi.

VARTO

Muş’un Varto ilçesinde HDP Muş Milletvekili Şevin Çoşkun ile eşbaşkan adayları Ülkü Karaaslan ve Mahmut Yalçın seçim çalışması kapsamında bildiri dağıttı. Soğuk havaya rağmen cadde ve sokaklarda bildiri dağıtan HDP’liler, 31 Mart’ın önemini anlattı.

MALAZGİRT

Muş Malazgirt’te ise Belediye Eşbaşkan Adayı Münevver Ceylan ve beraberindeki HDP’li yöneticiler mahalleleri gezdi. Kadın ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği Ceylan, HDP’nin halkların umudu olduğunu söyledi.

ANTEP

HDP Antep İl Örgütü, Araban ilçesine çıkarma yaptı. HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, İl Eşbaşkanı Müslüm Kılıç ve Araban Belediyesi meclis üyesi adayları Kemal Akbulut, Orhan Ayhan, Mehmet Bozkurt, Ahmet Ertürk, Hasan Sabancı, Süleyman Yağcı'nın katılımıyla kent merkezinden araç konvoyu ile Araban’a geçen HDP’liler, ilçe merkezinde şehir turu attı. İlçe sakinleri HDP’lileri zafer işaretleriyle selamladı.

Şehir turunun ardından HDP Araban İlçe Örgütü önünde toplanan kitleye seslenen Milletvekili Toğrul, Arabanlılardan meclis üyesi adayları için destek istedi.

Toğrul, ülkede yaşanan ekonomik krize değinip, AKP’nin savaş politikalarıyla ekonomiyi batırdığını söyledi.

MARDİN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimlerine doğru çalışmalarını büro açılışlarıyla sürdürüyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetiminde iken kayyum atanan Artuklu Belediyesi’nin HDP’li eşbaşkan adayları Prof. Dr. Nurettin Turgay ve Fatma Yılmaz ile Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk’ün katılımıyla ilçe seçim koordinasyon merkezinin açılışı yapıldı. Açılışa adaylarla birlikte çok sayıda kişi katıldı.

İlk olarak HDP Artuklu Belediye eşbaşkan Adayı Fatma Yılmaz yaptığı konuşmada 31 Mart yerel seçimlerinde belediyeyi yeniden halkın hizmetine sunacaklarını belirtti. Ardından söz alan Prof.Dr. Nurettin Turgay, konuşmasına Arapça başladı. Turgay, “Ne millet ittifakı ne de Cumhur ittifakı demiyoruz. Biz insan ittifakı diyoruz" diye belirtti.

Sonrasında konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk ise "Bizim düşüncemiz sadece şehirleri yönetmek değil. Bu ülkede demokrasi ve özgürlüklere sahip çıkmak için bir mücadele içindeyiz. Eğer halkın iradesiyle seçilmiş insanların yerine kayyum atıyorsanız, belediyeleri karakollara çeviriyorsanız, halkın gidip gelmesini engelleyecek koşulların içinde iseniz, o belediye halkın belediyesi değildir. Bu halka hizmet değildir” diye konuştu.

Bir zulüm politikasının devam ettiğini ifade eden Türk, Midyat’ta HDP’nin seçim bürolarının açılışının Kaymakam Hüseyin Tekin tarafından engellenmesini hatırlattı.

Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine de dikkat çeken Türk, hükümetten bir ses çıkmamasını da eleştirdi. Halka, “Sizler iradesiniz. Sizler hakemsiniz” diye seslenen Türk, “İnanıyorum ki halkımız özgür iradesiyle bu ipoteği kaldıracak ve kayyumlara yolunu gösterecek” mesajını verdi.

ANKARA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çankaya Belediyesi Başkan Adayı Filiz Kerestecioğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları, yerel seçimlere bakışlarını ve kent demokrasisine ilişkin Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı düzenledi.

Kerestecioğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlamadan önce yerel seçimlere ilişkin Çankaya'ya özel kısa bir sunum yaptı. HDP’liler olarak ana akım medyada yer bulamadıklarını ancak buna rağmen herkesin HDP’nin seçim stratejisine yönelik konuştuğunu hatırlatan Kerestecioğlu, “Bunun büyük kısmı karalama kampanyalarından oluşuyor ama bizim kazanacaklarımızdan feragat etmediğimiz ve kimin kazanacağını da belirleyebileceğimiz bir fırsatı elinde tuttuğumuz strateji belli ki işe yarıyor. İşte bu nedenlerden dolayı da iktidar cenahının tüm aktörleri bize daha fazla saldırıyor” dedi.

Kerestecioğlu, kent demokrasisi ve ülke demokrasisinin birlikte gerçekleşebileceğini belirtti. Kerestecioğlu, "Gelir ve giderlerini sürekli olarak halkın denetimine sunan, sevgili Gültan Kışanak’a ve Küçükdikili’deki belediyeciliği ile birçok kadını belediyecilikte peşinden sürükleyen ve barış için bugün de mücadele eden Leyla Güven’i selamlıyorum” dedi.

Kerestecioğlu, AKP’nin açıklanan bin 297 adayından sadece 24’ünün kadın, CHP’nin 904 adayından 48’inin kadın, HDP’nin ise aday çıkardığı 251 yerin tamamında eş başkanlık sistemine göre kadınları aday gösterdiğini vurguladı. Kerestecioğlu, kendisinin de Çankaya’dan aday olmasının nedenin, belediye meclislerinde kadınların etkin olabileceği ve başka bir belediyecilik anlayışının mümkün olabileceğini gösterebilmek olduğunu söyledi.

Kerestecioğlu, devamında Çankaya'ya dair planlarını da sıraladı.