Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

HDP’li adaylar halk ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor

HDP milletvekili adayları çalışma temposunu 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala daha da hızlandırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili adayları, çarşı, pazar, köy, sokak demeden her yere, tüm toplumsal kesimlere ulaşmaya çalışan adaylar, gittikleri her yerde karşılaştıkları ilgiyle bu çabalarının meyvelerini şimdiden toplamaya başladı.

VAN

Seçim çalışmalarını kent genelinde gece gündüz sürdüren HDP Van İl Örgütü de neredeyse kapı kapı dolaşıp çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kadınların öncülük ettiği çalışmalarda karşılaşılan zorluklara rağmen seçmene ulaşmaktan geri durulmadı.

Çaldıran’a bağlı Altköy Mahallesi'ne giden partililer, burada anons aracından çalınan şarkılar eşliğinde bir süre halay çektikten sonra çalışmalarına koyuldu. Kapı kapı gezen partililer mahalle sakinlerine bildiri dağıttı.

HDP Milletvekili Adayı Mukaddes Karakoç da seçim çalışmalarını bugün Gürpınar ilçesinde sürdürdü. Yerine kayyım atanan Gürpınar Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin ve partililerle birlikte ilçenin Sevimdik (Qesir), Yelekli (Yekmal), Topsakal (Paçan), Dürgünlü (Bozkan), Süngülbay mahallelerine giden Karakoç, bildiriler dağıtıp, halktan oy istedi.

Özellikle kadınlar tarafından ilgiyle karşılanan Karakoç ve beraberindekiler, bildiri dağıtımı sonrası mahalle sakinleri ile birlikte çalanın müzikler eşliğinde bir süre halay çekti.

HDP Kadın Meclisleri ve TJA üyeleri ise, Tuşba ilçesine bağlı İskele Mahallesi’nde çalışma yürüttü. Sabah erken saatlerden itibaren girilmedik sokak, çalmadık kapı bırakmayan partili kadınlar, zaman zaman dinlenmek üzere oturdukları duvar kenarlarında da mahalli kadınlarla sohbet etti.

Seçim çalışmalarını bugün Muradiye ilçe merkezinde sürdüren Milletvekili Adayı Murat Sarısaç da esnafları ziyaret etti. Sarıaç, esnaflarla güncel gelişmeler üzerinde kısa sohbetler de yaptı.

TJA’lı kadınlarla birlikte bugün İpekyolu ilçesinde çalışmalarına devam eden Milletvekili Adayı Asuman Yelmazer ise, düzenlenen mahalle toplantılarında kadınlarla bir araya geldi. Toplantıların ardından mahallelerde seçim broşürleri dağıtıldı.

TJA öncülüğünde HDP Van Milletvekili Asuman Yelmazer’in katılımıyla ilk olarak toplantı alan kadınlar ardından toplantıya katılan kadınlarla mahallede broşür dağıtımı gerçekleştirdi.

ADANA

HDP Adana milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet, Denizli ve Yeşilevler mahalleleri ile Yüreğir ilçesine bağlı Dadaloğlu ve Yendoğan mahallelerinde kurulan semt pazarlarına gitti. Pazarcı esnafı ve yurttaşlara bildiri dağıtan milletvekili adayları destek istedi.

Ceyhan ilçesinde de Atatürk Caddesi üzerinde bulunan esnaflar ziyaret edildi.

Milletvekili adayları Kemal Peköz ve Sever Uzun ise, Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi’ni ziyaret etti.

MERSİN

Mersin’de seçim çalışmaları son hızıyla sürdüren HDP’li milletvekili adayları Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde düzenlenen halk toplantılarına katılıp, yine esnaf ve dernek ziyaretlerinde bulundu.

Gittikleri her yerde halkın yoğun ilgili ile karşılaşan adaylar, yurttaşların sorunlarını dinledi. Yapılan sohbetlerde AKP’nin 16 yıllık iktidarı boyunca büyüyen getirdiği sorunlara değinen vekil adayları, bu sorunlara çözüm olacak tek partinin HDP olduğunu, dolayısıyla 24 Haziran seçimlerinde HDP’yi desteklemenin en doğru tercih olacağını anlattı.

ANTALYA

Antalya'da da HDP'liler, şehir merkezinde stant açıp, halka bildiri dağıttı. Partinin milletvekili adayları Deniz Yıldırım ve Kemal Bülbül ise Kemer ilçesinde esnaf ve yurttaşları ziyaret ederek destek istedi.

OSMANİYE

HDP Osmaniye milletvekili adayları Ahmet Eken, Derya Turhan ve Müslüm Çağan da partililerle birlikte seçim çalışmalarını semt pazarlarına taşıdı. Pazar alışverişi yapanlara bildiri dağıtıp, ülkeye ve kente dair projelerini anlatan vekil adayları, yine kapı kapı dolaşıp yurttaşları ziyaret etti.

Ellerinde Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafları ile adaylara eşlik eden küçük çocuklar da sık sık "Bijî HDP" sloganı atarak renkli görüntüler oluşturdu.

HATAY

Hatay'da ise, HDP’li milletvekili adayları Kırıkhan ve Antakya’da esnaf ve seçmenleri ziyaret edip destek istedi.