HDP’li adaylar birçok merkezde halkla bir araya geldi

HDP seçim çalışmaları kapsamında birçok noktada halk buluşmaları ve miting düzenledi.

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala çalışmalarına hız veren HDP’liler, birçok merkezde halkla bir araya geldi.

BATMAN

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında bugün Batman’daydı. Beşiri ilçesinde ziyaretlerine başlayan Temelli, daha sonra İkiköprü Beldesi’nde Seçim Bürosu açılışı gerçekleştirdi. Ardından onlarca araç ile Kozluk ilçesinde geçen Temelli, burada bir konuşma yaptı. Konvoy halinde Batman’a doğru yol alan Temelli’ye, yol boyunca yüzlerce araç eşlik etti.

Konvoy, Diyarbakır Caddesi üzerinden kayyum atanan ve polis ablukasına alınan Batman Belediyesi’nin bulunduğu kavşaktan, Dörtyol mevkisine devam etti. Buradan Ahmet Arif Bulvarı üzerinden Cudi Mahallesi’nde bulunan Seçim Bürosu’na kadar yüzlerce araç ile halkı selamladı.

İZMİR

HDP İzmir İl Örgütü seçim çalışmaları kapsamında Konak, Gaziemir, Bornova, Karşıyaka ve Menemen ilçelerinde çalışmalarını yürüttü. Çalışmalar sırasında yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği HDP'liler ile halk arasında renkli diyaloglar yaşandı. Karşıyaka'da açılan standa gelen bir yurttaş CHP'li olduğunu belirtirken, HDP'nin barajı aşması gerektiğinin farkında olduklarını ifade etti. Bir kişi, aile içindeki tartışmalarında HDP mi CHP mi tartışması yaptıklarını ve gençlerinin HDP'yi, destekleme kararı aldıklarını da ifade etti.

Stantı ziyaret eden HDP milletvekili adayları Serpil Kemalbay, Yalçın Yanık ve Mervan Sincar ilgi ile karşılandı. Kemalbay, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de barış ve demokrasinin kilit partisinin HDP olduğunu belirterek, 24 Haziran seçimlerine bütün güçleri ile hazırlandıklarını söyledi.

HDP standına iki defa saldırı girişimi olurken, bozkurt işareti yapan bir genç, ırkçı slogan atarak, HDP'lileri tehdit etti. Standa saldırmak isteyen bir kadın ise, hakaretler savururken, HDP'liler her iki saldırı girişimini alkışlarla karşıladı. HDP'lilerin saldırılara alkışlarla karşılık vermesi üzerine saldırganlar, alandan ayrılmak zorunda kaldı. Adaylar ve beraberindekiler daha sonra Karşıyaka Çarşı girişinde Selahattin Demirtaş'ın sözlerini dinleterek, bildiri dağıtımı yaparken renkli görüntüler ortaya çıktı.

AYDIN

Aydın'da da HDP 24 Haziran seçimlerine dair çalışmalarını sürdürdü. Koçarlı ilçesinde halkla bir araya gelen HDP'li adaylar, projelerini anlattı. Halktan ilgi gören HDP'liler, ardından Koçarlı Halk Pazarını ziyaret etti. Halkın enflasyon ve ekonomik krizden dert yandığı pazarda insanlar tek taleplerinin AKP hükümetinin iktidarına son verilmesi olduğunu söyledi.

MANİSA

HDP Manisa İl Örgütü de çalışmalar kapsamında Milletvekili adayı Sırrı Sakık ile birlikte Gölmarmara ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Gölmarmara pazar esnafını ziyaret eden yurttaşlarca sıcak karşılandı. Sakık ve beraberindekiler, yurttaşların dertlerini dinlerken, HDP'ye destek vermelerini istedi.

URFA

HDP’nin Urfa milletvekili adayları kent ve ilçe merkezleri ile bunlara bağlı kırsal mahallelerde deyim yerindeyse adım adım gezerek seçmenlerle bir araya gelmeye devam ediyor. Siverek ilçesinde devam eden vekil adayları Bişar Tüysüz, Songül Arpa ve Nusrettin Maçin ilçe merkezinde kendilerini sevgi gösterileriyle karşılayan esnaf seçmenleri ziyaret etti. İlçe merkezine bağlı mahallelerde yapılan çalışmaların ardından adaylar kırsal mahallelere çıkarak burada da akşam saatlerine kadar ziyaretlerini devam ettirdi.

Adaylardan Aliye Kızıldamar ve İsmail Kaplan ise yine aynı şekilde Viranşehir ilçesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Kayyum atanan belediyeler arasında bulunan Viranşehirli seçmenler iradelerine en konulmasının cevabını 24 Haziran’da sandıkta verme sözlerini yinelerken, adayların burada ki çalışmaları tüm gün sürdü.

Ceylanpınar ilçesinde ise bugün Vekil Adayları Ayşe Sürücü ve Nimetullah Erdoğmuş vardı. İlçe merkezi ve kırsal mahalleler arasında adeta mekik dokuyarak çalışmalarına aralıksız devam eden Sürücü ve Erdoğmuş; Işıklar, Yüksektepe ve Saraçeşme köylerinde farklı kesimleri temsil eden bazı kanaat önderleri ile görüşmeler yaptı.

Diğer iki aday Ömer Öcalan ve Mehmet Şerif Bendaş’ta merkez ilçe olan Eyyübiye’de çalışma yürüttü. Çok sayıda seçmenle bir araya gelen adaylar ülkenin sürüklendiği kötü gidişata dur demek için tek çare olan HDP’ye destek istedi.

MARAŞ

HDP’nin Maraş adayları ise bugün alevi ağırlıklı nüfusa sahip olan Pazarcık ilçesindeydi. İlçe sakinlerinin yakın ilgisiyle karşılanan adaylar, esnaf, aile ve kurum ziyaretleri gerçekleştirdi. HDP’nin vekil adaylarıyla bir araya gelen çok sayıda seçmen AKP ve düzen partilerinin her seçimden önce Alevilerle ilgili vaatlerine karınlarının tok olduğunu dile getirirken, tercihlerini tek çözüm perspektifi olarak gördükleri HDP’den yana kullanacaklarını üzerine basa basa dillendirdiler.

ADIYAMAN

HDP Adıyaman İl Örgütü Besni ilçesinin Gölbaşı Caddesi’nde seçim bürosu açtı. Açılışa HDP Adıyaman adayları il ve ilçe yöneticileri katıldı. Açılış öncesi Besni’de bulunan HDP’liler bir araya gelerek davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Halayların ardından Adıyaman Milletvekili Adayları tanıtıldı. Ardından

AKP hükümetinin OHAL, KHK ve rüşvetle çözümü bulamadığını şu anda ise HDP’yi baraj altında bırakmayı hedefleyerek çözümü bulduğunu söyleyen Milletvekili Adayı Hayriye Korkmaz, “Bizler diyoruz ki onlar haklılar çünkü HDP gibi ilkeli bir parti var” dedi.