HDP, Kürt çocuklara zarar veren doktoru hükûmete sordu

HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Burcu Gürsoy isimli doktorun Kürt çocuklarına zarar vermesini Meclis'e taşıdı.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Kürt çocuklarına yüksek dozda ilaç vererek kalıcı hasar oluşmasına neden olduğu iddialarıyla gündeme gelen Dr. Burcu Gürsoy hakkında soru önergesi verdi.

Taşdemir, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, şunları belirtti:

'KÜRT ÇOCUKLARA YÜKSEK DOZDA İLAÇ VERDİ'

"Daha önce Kürt çocuklarına yüksek dozda ilaç vererek kalıcı hasar oluşmasına neden olduğu iddialarıyla gündeme gelen Dr. Burcu Gürsoy hakkında, 1 Mayıs 2015'te gözaltına alınan emekçilere yönelik yaptığı usulsüz işlemler nedeniyle, 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla İstanbul 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığı ortaya çıkmıştır.

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları için Beşiktaş'ta HDP'lilerle buluşan o dönem HDP (Halkların Demokratik Partisi) İstanbul Milletvekili adaylarından Salih Şahin, polis saldırısı sonucu, bir grup arkadaşı ile birlikte gözaltına alınmıştır. Gözaltına alındıktan sonra, gözaltına alınan kişilere uygulanan sağlık taraması için Çevik Kuvvet aracı ile Kağıthane Devlet Hastanesi'ne götürülen Salih Şahin’i ve arkadaşlarını, bir süre araçta bekletilmiştir. Daha sonra gözaltı aracına binen üzerinde doktor önlüğü olmayan Burcu Gürsoy, araçtakilere:” Adam olsaydınız burada olmazdınız” şeklinde hakaret etmeye başlamıştır. Salih'in “Sizin üzerinizde doktor önlüğü yok” demesi üzerine çıkan tartışma sonrası Dr. Burcu Gürsoy, odasında tek tek muayene ederek adli rapor düzenlemek yerine araçta kontrol yapmıştır. Ardından ise yaralıları usule uygun muayene ettiği yönünde bir rapor düzenlemiştir. Yaşanan bu olaya istinaden Dr. Burcu Gürsoy hakkında dava açılmıştır."

'KÜRT ÇOCUKLARA ZARAR VERDİĞİ İÇİN SORUŞTURMA AÇILDI MI?'

HDP'li Taşdemir, Bakan Demircan'dan şu sorularına yanıt istedi:

Dr. Burcu Gürsoy’un Kürt çocuklarına yüksek dozda ilaç vererek kalıcı hasar oluşmasına neden olduğu iddiası hakkında bir bilgiye sahip misiniz? Kaç çocukta kalıcı hasar oluşmuştur?

Dr. Burcu Gürsoy’un Kürt çocuklarına yüksek dozda ilaç vererek kalıcı hasar oluşmasına neden olduğu iddiasına ilişkin herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa soruşturma ne aşamadadır? Söz konusu doktor hala görevde midir?

1 Mayıs 2015'te gözaltına alınan emekçilere yönelik yaptığı usulsüz işlemler nedeniyle Dr. Burcu Gürsoy hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır?

Gözaltına alınan yurttaşların araçta sağlık taramasından geçilmesinin gerekçesi nedir?

Önlüksüz bir şekilde yurttaşları muayene eden ve sözlü saldırıda bulunan doktor bu cesaretini nereden almaktadır?"