HDP halkla buluşuyor: 24 Haziran'da Türkiye değişecek!

Halkla buluşan HDP adayları, halkın 24 Haziran'da Türkiye'yi değiştireceği mesajını verdi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) adayları, halkla buluşmaya devam ediyor.

ADANA

HDP Adana’da seçim çalışmalarına hız verdi. Milletvekili Adayı Edip Çaçan ve Beritan Önen, Yüreğir ilçesinde bulunan hali ziyaret etti. Hal esnafından olumlu tepkiler alan partililer, HDP'nin barajı geçmesi için destek istedi. HDP’ye destek verileceğini dile getiren esnaflar, 24 Haziran'da tek adamın hükmünün sona ereceğini ifade etti. 

Milletvekili adayları Sever Uzun ve Deniz Varol ise Ceyhan ilçesinde bulunan Dağıstan ve Yalak köyünü ziyaret ederek, “1 oy HDP’ye, 1 oy Demirtaş’a” diyerek destek istedi. Milletvekili Adayı Kemal Peköz de Kocavezir iş hanında bulunan esnafı ziyaret etti. 

MERSİN

Mersin'de milletvekili adayları öncülüğünde seçim çalışmaları, ilçe ve mahallelerde büyük bir coşkuyla sürdürüyor. Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve ilçelerinde halk toplantıları, esnaf ve dernek ziyaretlerinde bulunan milletvekili adayları, halk tarafından yoğun ilgili ile karşılandı. Kendilerini tanıtan adaylar halkın sorun ve sıkıntılarını dinledi. AKP'nin 16 yıllık iktidarı dönemini ve beraberinde getirdiği sorunlara değinen vekil adayları, ülkedeki sorunlara çözüm olacak tek partinin HDP olduğunu ve sorunların çözümü için ise 24 Haziran’ın önemini vurguladı. 

HATAY

HDP Adana Milletvekili Adayı Tülay Hatimoğulları da, memleketi olan Hatay'ın Samandağ ilçesinde seçim çalışması yürüttü. Milletvekili Adayı Hülya Kavuk ve Kerem Nalbant ile ilçe merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Hatimoğulları, esnafların sorunlarını dinleyip çözüm adresi olarak HDP'yi göstererek, oy istedi.

Hatimoğulları, Türkiye'nin hem ekonomide hem de dış ilişkilerde kötüye gittiğine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı'nın kötüye giden  gidişatı ise 24 Haziran seçimleri ile halktan gizlemeye ve örselemeye çalıştığını ifade etti. Halkın temel ihtiyaçlarını dahi karşılamayacak duruma geldiğinin vurgulayan Hatimoğulları, şöyle dedi: "Halk daha önce 30-40 liraya dolabını doldurabiliyorken şimdi ise bu paranın iki kat fazlasıyla dahi alışveriş yapamaz ve dolabını dolduramaz hale geldi. Halk evine ne meyve ne de sebze alamaz durumda. Esnaflar ise sabah açtıkları dükkanlarını siftah dahi etmeden kapatıyor. Türkiye'nin ekonomisi döviz endeksine bağlı. Döviz yükseldikçe aldığımız gıdalardan içtiğimiz suya kadar her şey zamlanıyor. Türkiye'de Dolar her geçen gün yükseliyor ve bu yükseliş esnafından pazarına, bakkalından mağazasına herkesi çok ciddi etkiliyor."

Yaşanan ekonomik krizin temel sebebinin savaş politikalarından kaynaklı olduğunu vurglyana Hatimoğulları, "Savaşın devam ettiği bir ülkede barıştan ve huzurdan söz edilemez. Barışın ve huzurun olmadığı bir ülkede ise yatırımcılar Türkiye'ye gelmiyor ve projeler üretmiyorlar. Barışın olmadığı bir ülkede, huzur olmaz ve bu güvensiz ve huzursuz ortamdan endişe duyanlar Türkiye'ye gelmek istemiyorlar" dedi.