HDP Gençlik Meclisi Kongresinin sonuç bildirgesi

HDP Gençlik Meclisi 2. Kongresi'nin sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede, yeni dönemde yoğunlaşılacak başlıklara dikkat çekildi.

Amed'de 25 Kasım'da gerçekleşen HDP Gençlik Meclisi 2. Kongresi'nin sonuç bildirgesi açıklandı.

Bildirgede, Yürütme Kurulu’nda, Büşra Kuyun, Ümit Akbıyık, Sevim Akdağ, Rıdvan Öztürk, Nurullah Özğün, Cengiz Fidan, İsmail Sungur, Sinan Akbulut, Ayşe Hacıbektaşoğlu, Sedat Eren'in yer aldığına dikkat çekildi.

'TECRİDİN KALKMASI KALICI BARIŞ İÇİN ELZEM'

Bildirgedeki kararlardan bazıları şöyle:

"Başta Sayın Abdullah Öcalan olmak üzere tüm siyasi tutsakların bir an önce özgür olması, kalıcı bir barış ortamının kurulması için elzemdir.

Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in Diyarbakır Zindan’ındaki direniş çağrısı tüm zindanlarda , Türkiye’de, Kürdistan’da , Avrupa’da ve Ortadoğuda yankısını bulmuş tüm halkımız bedenini açlığa yatıran tüm arkadaşlarımızı ortak kararlılık ile sahiplenmiştir. Bizler HDP Gençlik Meclisleri olarak Leyla Güven’in ve tüm zindanlarda devam eden açlık grevi direnişlerini selamlıyoruz. Gençlik Meclisleri olarak bu direnişleri sokakta, üniversitede gençliğin bulunduğu her yerde büyüteceğimizin sözünü veriyoruz. HDP Gençlik Meclisleri olarak ’Tecridi Yık Faşizmi Parçala’ şiarıyla Türkiye ve Kürdistan şehirlerinde başlatılan direnişin takipçisi olacağız.

'GENÇLİK MECLİSİYLE ÖRGÜTLENME GÜÇLENDİRİLECEK'

HDP 2. Olağan Gençlik Kongresi, Gençlik Meclisleri modeliyle örgütlenmenin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etmiştir. 

HDP Gençlik Meclisleri, emekçi gençliğin, işsiz gençliğin, mahalle/semt gençliğinin, genç kadınların, , gençlik kategorisi içerisinde yer alan kimlik, dil, din, inanç temelli farklı gençlik kesimlerinin bir arada mücadele yürütmesine olanak verecek kapsayıcılıkta bir örgütsel birlikteliği hayata geçirmek için kararlılıkla çalışmalarına büyütecektir. Üniversitelerde ise HDP’li Öğrenciler olarak öğrenci gençlik mücadelesini yükseltmeyi hedefleyecek, anadilde, parasız, demokratik, akademik ve bilimsel bir eğitim sistemini savunarak alternatif üniversiteleri inşa edeceğiz. HDP Gençlik Meclisleri, gençlerin olduğu her yerde siyaset yapacak, siyaset kanallarını çoğaltacak.

’68 gençlik mücadelesinden Gezi ve Kobanê direnişlerine dayandığı tarihsel ve güncel temeli Türkiye ve Kürdistan gençliğinin, demokrasi, eşitlik ve özgürlük için birleşik mücadelesi olan gençlik hareketimiz, günün gereklerine uygun bir yenilenmeyi sağlayan bir devrimci gençlik siyasetini örgütleyerek umutsuzluk ve karamsarlık bulutlarını dağıtmak, toplumsal değişim inancına ivme kazandırmak için çalışacaktır.

'GEZİ'DEN CİZRE'YE YENİ YAŞAM ARAYIŞLARI...'

HDP Gençlik Meclisleri, rant ve kâr hırsıyla beslenen sistemin, neoliberal küreselleşmeci modelin barış ve refah üretmediğini, ezilenler ve doğa bakımından daha fazla sürdürülebilir olmadığını savunur ve kendini eşitlikçi, özgürlükçü, paylaşımcı, kadın özgürlükçü, ekolojik değerler üzerinde yükselen bir dünya mücadelesinin parçası olarak görür. 

Türkiye’de de gençler Gezi’den Cizre’ye yeni yaşam arayışlarının özneleri olarak eskiyi reddetmekte, yeni olanı bulmaya ve inşa etmeye çalışmaktadır. HDP Gençlik Meclisleri, Türkiye ve Kürdistan’da gençlerin yeni yaşam siyasetinin sözcülüğünü üstlenen bir sorumlulukla hareket edecek. 

ROJAVA DEVRİMİ SELAMLANDI

HDP Gençlik Meclisleri olarak, tüm insanlığın geleceği adına umudu yeşerten Rojava Devrimini selamlıyoruz. Ortadoğu’yu mezhep temelli bir şiddete mahkûm ederek katliamlar ve soykırımlarla kanlı sonuçlar ortaya çıkaran IŞİD, El Kaide, El Nusra gibi karanlık tehditler karşısında çoğulluğu, farklı halkların eşit birlikteliğini savunan üçüncü çizginin kazanması demokratik, özgür bir Ortadoğu demektir. 

'KAYYUMLARI GERİ GÖNDERECEĞİZ!'

Bizler HDP Gençlik Meclisleri olarak Kürdistan’daki yerel demokrasi ve özyönetim fikriyatlarının temsilcisi olarak bütün gücümüzle kendi irademize sahip çıkıp kayyumları geldikleri yer olan Ankara’ya geri göndereceğiz.

Başkanlık adı altında ırkçı ve mezhepçi faşizmin, rantçı sömürünün, eril ve cinsiyetçi politikaların pekiştirilmesini, bir adamın tüm yurttaşları adeta bodruma kapatmaya çalışmasını sorgulayan, itiraz eden, reddeden ve faşizme başkaldıran bütün gençlik kesimlerinin özgürlük ve demokrasi mücadelesinde buluşabilmesini sağlamak, AKP-MHP faşizmine karşı geliştirebilecek en büyük mücadele olmaktadır.

Gezi’de, Rojava’da, Cizre’de gençlerin direnişi ve inşa etmekte olduğu alternatifin yaydığı umut ve cesaret en büyük dayanağımızdır. 

'HER TÜRLÜ HİYERARŞİYE KARŞI MÜCADELE...'

Öte yandan partinin siyasetinin, dilinin, organlarının gençleştirilmesi için mücadelemizi çok daha aktif biçimde sürdüreceğiz. Toplumsal yaşamın içerisinde her ana ve mekâna kök salan yaş ve deneyim temelli hiyerarşiye karşı mücadeleyi partimizden başlayarak büyüteceğiz. 

Kadın özgürlükçü, demokratik, ekolojik toplum paradigmasının yaşamsallaşması için mücadele eden, devlete dayalı ulusçuluğu, ırkçılığı, jerontokrasiyi, cinsiyetçiliği,  her türlü milliyetçiliği ve dini fanatizmi reddeden siyasal çizgimizin geniş toplumsal kesimler içerisinde kök salabilmesi, gençlik mücadelesinin özgürlükçü, yenilikçi, değişimden yana hattının güçlü örgütlenmesiyle imkan bulacaktır. Önümüzdeki günlerde başlatacağımız örgütlenme kampanyasıyla HDP Gençlik Meclislerini gençlerin var olduğu tüm alanlarda kitleselleştirmek için çaba harcayacağız.

Genç kadın meclisi gençlik meclisi içerisinde özgün örgütlenmesini yapacak ve her alanda genç kadın mücadelesini ilerletecektir. Devletin kadın direnişçilere karşı uyguladığı katliam politikası karşısında kadın isyanını büyüteceğiz. Kadınları yok sayan, ayrımcılığa maruz bırakan, katleden erkek egemen sistemin karşısında mücadelelerin ortaklığını geliştireceğiz."