HDP açlık grevciler için Koordinasyon Masası oluşturdu

HDP Genel Merkezi’nde açlık grevi ve ölüm orucundaki tutsakların tedavi süreçlerini izlenmesi için Genel Koordinasyon Masası oluşturuldu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısı ile açlık grevi ve ölüm oruçlarının sonlanmasıyla birlikte HDP Cezaevlerinde açlık grevi ve ölüm orucundaki tutsakların tedavi süreçlerinin takibinin yapılması için HDP Genel Merkezi’nde Kriz Masası oluşturuldu. HDP Basın Birimi tarafından yapılan açıklamada, “Genel Koordinasyon Masası”, “Bölge Koordinasyon Masası” ve illerde kriz masası oluşturulduğu  vurgulandı.

HDP açıklamasında şunlar belirtildi: “Açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri 26 Mayıs tarihinde sona ermiştir. Şimdi açlık grevini sürdürmüş olanların sağlıklarına hızla kavuşmaları için çalışmak gerekiyor. Etkili ve hızlı tedavi sağlanması önümüzde duran acil ve önemli bir görevdir. Bu konuda özellikle hekimlere, sağlık alanındaki meslek ve emek örgütlerine büyük bir görev ve sorumluluk düşmektedir. 

Gerekli olan tedavi sürecinin makul şekilde yönetilebilmesi, çıkabilecek olası sorunların çözülmesi ve bu kapsamda yetkili kurumlar ve kişiler ile görüşülmesi, ilgili sivil toplum kurumlarıyla sağlıklı bir iletişimin sağlanabilmesi amacıyla HDP Genel Merkezi bünyesinde bir ‘Genel Koordinasyon Masası’ oluşturulmuştur. ‘Genel Koordinasyon Masası’nda MYK üyelerimiz ve milletvekillerimiz bulunmaktadır.

Ayrıca açlık grevleri ve ölüm oruçlarının yapıldığı cezaevlerindeki tutsakların tedavi süreçlerini ve olası sorunları takip etmek amacıyla her bölge ve cezaevine milletvekili, MYK üyesi ve PM üyelerinden oluşan heyetler görevlendirilmiştir. Bu temelde bölgeler düzeyinde de ‘Bölge Koordinasyon Masası’ kurulmuştur.

Yine HDP Genel Merkezi’nde olası sorunların çözümü; il ve ilçe yönetimlerinin ve ilgili kişi veya kurumların gerekli durumlarda ulaşmaları için bir ‘Kriz Masası’ da kurulmuştur. 

HDP Kriz Masası telefonu: 0505 164 35 75

Hedefimiz eylemi sürdürmüş olanların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını sağlamaktır.”