HDP, Avrupa Konseyi'nde görüşmelerini sürdürüyor

HDP heyeti, Avrupa Konseyi bünyesinde diplomatik görüşmelerini sürdürüyor. Bugün de görüşmeler olacak.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığındaki HDP heyeti, Avrupa Konseyi bünyesinde yer alan farklı kurum ve organları temsil eden üst düzey yetkililer ile görüşmelerine devam ediyor.

Heyet, Demokratik Toplum Merkezinde organize edilen bir halk toplantısında Strasbourg ve çevresindeki Kürdistanlı ve Türkiyeliler ile buluştu. Buldan ve Özsoy’un söz aldığı toplantıda, güncel gelişmeler, yerel seçim planları ele alındı.

HDP heyetinde Meclis Başkanvekili Prof. Mithat Sancar, Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve AKPM Üyesi Hişyar Özsoy, AKPM Üyesi ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, HDP AK Temsilcisi Fayik Yağızay yer alıyor. Görüşmelerde Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Genel Sekreteri, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Sol Birlik, Sosyalist ve Liberal Politik grup başkanları, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Başkanı Gudrun Mosler-Törnström da yer alıyor.

TECRİTLE İLGİLİ KONFERANS

Daha üst düzey görüşmelerin bugün öğleden sonra yapılması bekleniyor. HDP heyetinin, saat 13.00 ile 14.00 arasında ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecritle ilgili, AKPM Sol Grubu tarafından organize edilen bir konferansa katılması bekleniyor.