HDP adayı Özkal: Osmaniye'de çiftçiyle omuz omuza olacağız

HDP’nin Osmaniye Belediyesi eşbaşkan adaylarından Mehmet Ali Özkal, ayrım yapmayan ve çiftçiyle omuz omuza olacak bir yönetimi hedeflediklerini söyledi.

Tarihi çok eskilere dayanan Osmaniye’de Hitit, Geç Hitit, Kue Krallığı, Asur, Pers, Roma ve Bizans gibi devletler hüküm sürmüş ve her zaman bölgedeki önemli konumunu korumuştur. 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimde birçok ittifakın söz konusu olduğu, üzerinde pazarlıkların yapıldığı bu şehirde HDP de aday çıkardı. HDP’nin Osmaniye eşbaşkan adaylarından Mehmet Ali Özkal (63), 36 yıl öğretmenlik hayatından sonra siyasete atılarak halka olan hizmetini sürdürme niyetinde.

SENDİKACILIKTAN SİYASETE

Amed’in Dicle ilçesinde doğan ve ilk gençlik yıllarından sonra Adana’ya atanan Özkal, “36 yıl öğretmenlik yaptım. Bu süre zarfında da Eğitim-Sen'de aktif bir şekilde çalışmalar yürüttüm. 3 çocuk babasıyım.  Uzun yıllar Adana’da yaşadım. Sendikanın Adana’daki kurucularındanım. İçinde bulunduğumuz sendikada devletin baskıcı yüzünü de görüyorduk her zaman. Çok sefer sendikamız kapatıldı ya da tehditler aldı. Hak, hukuk, adalet, barış gibi birçok kavramı kendi bünyemizde barındırdık” dedi.

Özkal, 2015 yılının sonlarına doğru emeklilik dilekçesini verdi. “15 Temmuz Darbesi’nin yaşanmasına günler kala emekliliğim geldi" diyen Özkal, şunları ekledi: "Yoksa ben de sendikada bulunan binlerce meslektaşım gibi ihraç edilecektim. Eskiden sendikacı olarak yaşanan zorluklara bakıyorum da bugün yaşanan kadar zor değildi koşullar, baskılar."

‘HAK, HUKUK, ADALETİ SAVUNAN PARTİDE YER ALDIM’

Özkal, "Memur yaşamımızda herhangi bir partiyi açıkça desteklemek ya da taraf olmak yasak olduğundan yıllarca oy kullanmaktan öteye gitmeyen partili yanlarımızı emekli olduktan sonra aktif hale getirdik ” diyerek, emekli olduktan sonra, hak, hukuk, adalet ve barış adına mücadele eden hangi parti varsa ona üye olduklarını ve bunun da HDP olduğunu söyledi. Özkal, “HDP bizlerin kendisini içerisinde rahatça ifade edeceği ve her kesimi içerisinde ayrım gözetmeksizin barındıracak bir partiydi. O yüzden burada yer almak istedim” dedi.

'ÇİFTÇİ İLE OMUZ OMUZA

Özkal, Osmaniye’de seçildikleri takdirde yapacaklarını ise kısaca şöyle özetledi: “Bize verilen bir görev, sorumluluk bilinci ile Osmaniye’ye aday oldum. Orada seçildiğim takdirde, tekçi anlayışa karşı din, dil, ırk ayrımı yapmadan ve aldığımız kararlara da halkı sonuna kadar dahil eden bir yönetim biçimini uygulayacağız. Halk asıl muhatabın kendisi olduğunu ve tek yetkinin de kendisinde bulunduğunu bilecek. Tarımda önemli bir rol oynayan Osmaniye’de çiftçi ile omuz omuza verip birlikte sorunlarımızı halledeceğiz.”