HDP İstanbul ve Barış Anneleri: Görüşme olmazsa kaygı büyür!

HDP İstanbul İl Örgütü ile Barış Anneleri İnisiyatifi, avukat ve ailelerin hemen İmralı'ya gitmesi gerektiğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü ile Barış Anneleri İnisiyatifi, İmralı’da çıkan yangın nedeniyle HDP Beyoğlu İlçe Örgütü'nün binası önünde açıklama yaptı. Eyleme HDP il, ilçe eşbaşkanları ile yöneticileri, HDP milletvekilleri, Barış Anneleri ile çok sayıda kişi katıldı.

'HALKIMIZ KAYGILI!'

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, “Sayın Abdullah Öcalan 22 yıldır tecrit altında tutulmaktadır. Bu tecrit bir insanlık suçudur. Öcalan şahsında tüm toplum tecrit altına alınmıştır. Bugün de İmralı’da bir yangın çıktı. Fakat ne yazık ki yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmıyor. Hem iç hukukta hem de uluslararası hukukta her tutuklu ve ya hükümlünün can güvenliği devletin sorumluluğundadır. Ama ne yazık ki bu devlet en ufak bir duyarlılık göstermiyor ve açıklama da yapmıyor. Bugün onun için kaygılıyız. Devletin bugün duyarlı davranması gerekir. Halkımız kaygılıdır. Bu kaygıyı giderici açıklamalar yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

‘GÖRÜŞME OLMAZSA ENDİŞE BÜYÜR'

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut, bakanlıktan henüz tatmin edici bir açıklama yapılmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Tecrit kime uygulanırsa uygulansın bir suçtur. Cezaevinde bulunan insanların yasal olarak güvence altına alınan hakları vardır. Sayın Öcalan’da Ağustos ayından beri tüm bağlar koptu. Bir haber alınamıyor. Ne ailesi görüşebiliyor ne avukatları. Bu yangın nedeniyle Sayın Öcalan’ın ailesinin ve halkın endişesi büyüktür. Bu endişenin giderilmesi de devletin bir sorumluluğudur. Çünkü tecrit uygulayan da bu ülkenin başındakilerdir. Dolayısıyla İmralı Adası'nda olan bitenden devlet sorumludur. Avukatlarının ve ailesinin bir an önce gidip görüşmeleri başlatması gerekmektedir. Bu görüşmelerin sonucunda alınacak haberler insanları yatıştıracaktır. Haber alınamadıkça endişe daha da çok artıyor. Ailelerin ve avukatların İmralı’ya bir an önce gitmesi gerekmektedir."