HDK’den Newroz etkinliklerine katılım çağrısı

Newroz'u kutlayan HDK, etkinliklere katılım çağrısı yaptı ve "İnsanlığın zaferi Newroz kadar yakın" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), yazılı açıklama yaparak, yarın birçok merkezde kutlanacak Newroz’a katılım çağrısında bulundu.

'KARŞINIZDA KAWALAR'I BULURSUNUZ!'

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Doğanın baharındaki canlanmayı ve yeniden doğuşu insan kültürüne taşıma ve sürdürme, toplumun baharını yaşama ve yaşatma arzusuyla dolu bir gelenektir. Tam da böyle olduğu için Newroz hep toplumsal dayanışma ve paylaşım değerlerini güçlendiren, kıştan sonra bahar, karanlıktan sonra aydınlık, halkların yeniden doğum şöleni olmuştur ve olacaktır. Tam da bunun için Newroz, halkların hayallerinin, yüreklerinin ve eylemlerinin bayram halidir, bayramlaşmasıdır. Kim ki halkların yaşam, umut ve barış gücünü elinden almaya kalkar, o karşısında Newroz'u bulmuştur ve bulacaktır.

Kim ki halkları zalimlikle, zulümle, esaretle ve ölümle tehdit eder, teslim almaya kalkar, o karşısında Newroz ‘un direnişini bulmuştur ve bulacaktır. Kim ki Dehak olmaya kalkar, o Kawalar'ın adaletinde layığını bulmuştur ve bulacaktır. Newroz ‘un ateşi sönmez; sömürülenlerin, ezilenlerin ve ötekileştirilenlerin mücadelesine ve zaferine her daim ışık olmuştur, zafer de olacaktır. Çağın bütün modern Dehaklar'ı bilsinler ki Kawalar'ın ruhu ve geleneği yaşıyor ve her yerde. Efrîn'de Kawa'nın heykelini yıkanlar bilsinler ki, hakikatin gücü onların erişemeyeceği bir yerde, halkların yüreğinde ve özgürlük bilincinde. Tam da bunun için umut ve direnişle insanlığın zaferi Newroz kadar yakın."

HDK, açıklamasının sonunda Newroz kutlamalarına çağırarak, "Baharı getirenlere ve getireceklere selam olsun" mesajını verdi.