HBDH Bursa’da Yed-i Emin deposundaki yangını üstlendi

HBDH Milisleri, Bursa’da yüzlerce aracın bulunduğu Yed-i Emin deposunda çıkan yangını üstlendi.

HBDH Milisleri adına yapılan yazılı açıklamada, sözkonusu depoda bulunan araçların bir çoğunun istihbarata ve diğer devlet kurumlarına tesis edildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, “15 Eylül günü Bursa’da Yed-i Emin deposuna yönelik milislerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu alanda emniyete ait yüzlerce araç bulunmakta ve bu araçların bir çoğunun istihbarat ve diğer devlet kurumlarına tahsis edilip kullanıldığı tarafımızca tespit edilmiştir. Yapılan eylem sonucunda saatlerce patlamalar olmuş onlarca araç kül olmuştur. Fakat havuz medyası her zamanki gibi gerçekleri gizlemiş ve yalan haberler servis ederek sıradan bir depo gibi göstermiştir" denildi.

HBDH Milisleri, halkın emeğini sömürenlere karşı her yerde eylemde olacakları uyarısında bulundu.

HBDH Milisleri son aylarda çok sayıda eylemi üstlendi. En son Hatay'da 9 Eylül'de yük gemisine yönelik sabotajı üstlenen HBDH Milisleri, 6 Eylül’de İstanbul Pendik’te polyester fabrikası ile Sultanbeyli’de bir yatak fabrikasındaki yangınları da kendilerinin çıkardığını açıklamıştı.

HBDH Milisleri, 1 Eylül’de de Muğla’nın Marmaris ilçesinde lüks bir yatın “özel bir teknik” kullanılarak yakıldığını duyurmuştu.