Hasta tutsaklar 21 gündür açlık grevinde

Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki 4 hasta tutsak talepleri karşılanmadığı için 21 gündür açlık grevinde.

İzmir- Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi’nde ağır hasta tutuklulardan Ergin Aktaş, Yusuf Bulut (68) ile Kuzey Suriyeli Dicle Bozan ve Ehmedê Xemî (18), tedaviye ulaşma haklarının kısıtlanması, maruz kaldıkları ayrımcılık ve uygulamalar nedeniyle 20 Nisan’da başlattıkları açlık grevi eylemlerini sürdürüyor.

Açlık grevleri 21’inci gününe giren 4 ağır hasta tutukludan Dicle Bozan ile geçtiğimiz günlerde görüşen İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi avukatlarından Zafer İncin, tutukluların durumunu ve taleplerini aktardı.

Bozan ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktaran Avukat İncin, Bozan’ın bir ayağı kesik, bağırsakları dışarıda ve bir an önce tedavi olması gerekiyor, dedi. Şartlarının kötü olması nedeniyle tutukluların tedavi etmeyi de reddeden bir noktaya geldiğini aktaran İncin, “Taleplerini defalarca idareye iletmelerine rağmen idare herhangi bir adım atmadı ve durumlarında bir iyileşme görülmedi. İdarenin tutumundan kaynaklı mahpuslar açlık grevlerini sürdürüyor. Ve durumlarında değişiklik olmadığı sürece de ‘Biz kesinlikle açlık grevini sonuna kadar sürdüreceğiz’ diyorlar” diye konuştu.