Hasta tutsak Polat'ın durumu ağır, ilaç da verilmiyor

F Oturumu eyleminde 23 yaşındaki hasta tutsak Ekim Polat’ın durumuna dikkat çekildi. Polat'ın annesi, oğlunun ağır hasta olduğunu, kendisine ilaç da verilmediğini açıkladı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu üyeleri, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için her hafta düzenledikleri 'F Oturumu' eylemlerini, 428’inci haftasında salgın nedeniyle sanal medya hesapları üzerinden sürdürdü. Bu haftaki eylemde Manisa Akhisar T Tipi Hapishanesi’nde kalan ağır hasta tutsak Ekim Polat’ın durumuna dikkat çekildi.
Komisyon üyesi Meral Nergis Şahin, geçtiğimiz hafta kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren hasta tutsak Vefa Kartal’ı hatırlattı, "Engeller ölüm getiriyor" dedi.

'SALGINDA HAK İHLALLERİ ARTTI'

Son süreçte kendilerine gelen başvuruların virüs salgını nedeniyle sağlık ve yaşam hakkı ihlalleriyle ilgili olduğunu paylaşan Şahin, "Sayısız hak ihlali yaşanıyor" diye belirtti.
Komisyon üyesi Mehmet Acettin ise hasta tutsak Ekim Polat’ın sağlık durumu hakkında bilgiler verdi, "Yargılandığı davada 24 yıl hapis cezası verilen Polat’ın sağlık durumu tutuklu bulunduğu süreçte giderek ağırlaştı" dedi.

'OĞLUMA İLAÇLARI DA VERİLMİYOR'

Acettin, annesi Songül İlker’in oğlu ile ilgili aktarımlarını da paylaştı. Anne İlker, "Hapishane koşullarında oğlumun hastalıkları arttı. Kalp ritim bozukluğu, KOAH, Kemik Erimesi ve Hipofiz hormon dengesizliği sorunları var. Bu hastalıkları sebebiyle zorunlu olarak kullanması gereken ilaçlar kendisine verilmiyor" dedi.