Hasta tutsak Gün yatağa kelepçelendi!

Şakran'da hasta tutsak Hasip Gün'ün yatağa kelepçelendiği öğrenildi.

Şakran 3 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalp krizi geçirmesinin ardından Çiğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 24 yıllık tutuklu Hasip Gün (53), açık kalp ameliyatı geçirdi. Ameliyatının ardından Gün, müşahede altına alındığı odada yatağa kelepçelendi. Gün'ün ailesinin doktorundan aldığı bilgilere göre, yapılan ameliyatın ardından bakımının hijyenik bir ortamda yapılması gerekiyor. Doktor, tedavinin kesintiye uğraması halinde hayati tehlikenin oluşacağını da aileye illetti.

'EŞİM CEZAEVİNDE HASTALANDI'

Medine Gün, kendilerine cezaevinden gelen telefon üzerine eşinin hastaneye kaldırıldığını belirtti. Eşinin ilk başlarda ring aracıyla hastaneye kaldırıldığının öne sürüldüğünü ancak sonradan aldıkları bilgilere göre, ambulansla sevkinin yapıldığını öğrendiklerini belirten Gün, eşinin Erzincan'da 1994 yılı 8'inci ayında tutuklanarak, önce Erzurum'a, ardından sırasıyla Ankara, Konya, Bolu'dan da İzmir Şakran 3 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevine sevk edildiğini aktardı. Eşinin tüm taleplerine rağmen 24 yıldır İstanbul'da bir cezaevine sevk edilmediğini belirten Gün, eşinin cezaevinde kalp hastası olduğunu söyledi.

Eşinin durumunun ciddiyetini koruduğunu doktorlar tarafından iletildiğini vurgulayan Gün, "En son gördüğümüzde kollarındaki pansuman ve bantlar temizlenmemişti. Ve kendisine yaklaştırmıyorlar" dedi.

'DOKTOR CEZAEVİNDE KURTULMA ŞANSI YOK DEDİ'

Doktorla yaptığı görüşmeyi aktaran Gün, "Eşim 2 ay boyunca hijyenik bir ortamda bakılması lazım. Bakılmadığı takdirde ölüm riski var. Doktor 'ben yüzde 25 kurtardım. Ama cezaevine giderse kurtulma şansı yok, dedi" diye kaydetti.

Eşinin başında 6 askerin nöbetçi olarak bekletildiğini ve yatağa kelepçelendiğini ifade eden Gün, "Hasta kıpırdayamıyor ve kelepçeli yatıyor. Biz daha sesini dahi duyamadık. Hasta ameliyat yapılmış biri yatağa kelepçelenir mi" dedi.