Hakkari ve Güney Kürdistan’da Türk ordusuna karşı eylemler

HPG gerillaları Hakkari’nin Şemdinli ve Yüksekova ilçesi kırsalı ile Güney Kürdistan’ın Bradost bölgesinde işgalci Türk ordu birliklerine karşı eylemler düzenledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre HPG gerillaları Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında işgalci Türk ordusuna bağlı birlikleri hedefledi.

HPG Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli, Güney Kürdistan’ın da Bradost bölgesindeki eylemlerin sonuçlarını şu şekilde açıkladı:

“20 Temmuz günü saat 08.15’te güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Zerdeşt tepesinde konumlanan düşman birliğine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

Aynı gün güçlerimiz, saat 14.30’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Şikêrê Sipî tepesinde konumlanan düşman birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

21 Temmuz günü saat 06.30’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 2 koldan yoğun bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”