Hakkari'de Türk ordusuna karşı eylemler

HPG, Hakkari'de Türk ordusuna yönelik gerçekleştirilen eylemlerin sonuçlarını açıkladı. HPG ayrıca Türk ordusu tarafından katledilen siviller konusunda da açıklamada bulundu.

Halk Savunma Güçleri Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusu ile HPG güçleri arasında özellikle Hakkari'de yaşanan çatışmalar konusunda açıklamada bulundu. HPG, Şeladize'deki bombardıman konusundaki bilgileri de kamuoyuyla paylaştı. 

HPG'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle: 

BAYE TEPESİNDE 1 ASKER ÖLDÜ

"Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş Devrimci Hamlesi’nin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz, 19 Eylül günü saat 12.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Bayê tepesindeki işgalci TC askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

TÜRK ORDUSUNDAN HAKKARİ'DE OPERASYON VE İŞKENCE

16 Eylül günü işgalci güçler Hakkari'nin Gever ilçesine bağlı Tılora köyünde bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda köye baskın yapan işgalci güçler, halka işkence uygulamıştır. Operasyon 17 Eylül günü sabah saatlerinde alandan geri çekilmiştir.

İşgalci TC ordusu 18 Eylül günü yine Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Deriyê Esendere, Basan, Pirdik, Bilindbasan ve Soryan köyleri alanlarını kapsayan bir operasyon başlatmıştır. Operasyon halen devam etmektedir.

TÜRK UÇAKLARI 3 SİVİLİ KATLETTİ

19 Eylül günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’nın Zap ve Avaşin bölgelerine hava saldırıları düzenlemiştir.

Bu kapsamda;

Savaş uçakları, Zap bölgesine bağlı Sida alanını saat 13.00’da, Çemço alanını 20.30 ile 21.00 saatleri arasında, Karker tepesi, Xeregol ve Küçük Cilo alanlarını ise 20.00 ile 22.00 arasında bombalamıştır.

Saat 20.30 ile 22.30 arasında İnsansız Hava Araçları’nın desteğindeki savaş uçakları, Avaşin bölgesine bağlı Şehit Diren tepesi, Şehit Rızgar tepesi ve Avaşin-Basya üçgenindeki yöre halkına ait bağ ve bahçeleri bombalamıştır. İşgalci ordunun bombardımanları sonucunda bağ ve bahçe işleri için gelen 7 sivilden 3’ü şehadate ulaşmıştır.

ERZURUM'DA YAŞAMINI YİTİREN GERİLLALARIN KİMLİKLERİ

19 Haziran günü işgalci TC ordusu Erzurum’un Şenkaya alanında bir operasyon başlatmıştı. Operasyonda işgalci TC ordusunun bir birliği ile karşılaşan gerillalarımız, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Bu çatışmadaki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Düşman güçlerine karşı göğüs göğüse savaşan 3 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit düşen yoldaşlarımızın künyeleri şunlardır: 

Kod Adı: Alişer Semsur
Adı Soyadı: Zeynel Leblebici
Doğum Yeri: Adıyaman
Anne - Baba Adı: Hanım – M.Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Haziran 2017 /Erzurum

Kod Adı: Cesur Jiyan
Adı Soyadı: Hancan Sevinç
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Neffure - Sıdık
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Haziran 2017 /Erzurum

Kod Adı: Sefkan Ararat
Adı Soyadı: Kenan Kahraman
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Mahkul - Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Haziran 2017 /Erzurum