Hakkari'de polis HDP'nin yürüyüşünü engellemek istiyor

HDP'nin Hakkari'de başlatmak istediği “Demokrasi Yürüyüşü”, Valilik kararıyla polis tarafından engellenmek isteniyor. Kent ablukaya alındı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” sloganıyla Ankara’ya yapacağı yürüyüşün Hakkari kolu toplandı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, HDP’nin MYK ve PM üyeleri, milletvekilleri ve partililer, sabah saatlerinde parti binasında bir araya geldi.

KENT VE HDP BİNASI ABLUKADA

Başlatılacak yürüyüş öncesi sabah saatlerinden itibaren kentin tamamı polis ablukası altına alındı. Devlet kurumlarının önünde özel harekât polisleri ve keskin nişancıların bekletilmesi dikkat çekti. Ayrıca kentin dört bir yanında zırhlı araçlar ve polisler konumlandırıldı.

SANCAR START VERECEK

Yürüyüş öncesi HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın açıklama yapacağı partinin il binası da abluka altına alındı. Binaya giden sokaklara kalkanlarla barikat kuran polis, milletvekilleri ve halkın il binasına giriş çıkışlarını engelledi.
Sancar’ın parti binasına gelerek yapacağı açıklamayla yürüyüş startının verilmesi bekleniyor.
Milletvekillerinin barikatların önünde sloganlarla bekleyişi de sürüyor.