Güvenlik Kurulu artık resmen paramiliter!

Erdoğan rejiminin JİTEM’i olarak değerlendirilen SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi, Güvenlik ve Dış Politikalar Kuruluna atandı.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları’na yeni atamalarda bulundu. Atamalar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Atananlar arasında Erdoğan’ın suç şebekesi olarak öne çıkan SADAT’ın adı da yer alıyor.

Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi'nin (SADAT) kurucusu Adnan Tanrıverdi, Erdoğan tarafından Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu'nda görevlendirildi.

AKP rejiminin “silahlı paramiliter gücü” SADAT, rejimin korunması adına çıkarılan “sivillere yargı muafiyeti” kararnamesi ardından da gündeme gelmişti.

Bu yapının kurucusu Tanrıverdi, 20 Ocak’ta Efrîn’e yönelik olarak başlatılan işgal saldırıları sırasında da Erdoğan başkanlığındaki “Güvenlik zirvesi” toplantısına katılmıştı.

Aynı zamanda eski bir tuğgeneral olan Tanrıverdi hakkında “TSK içinde irticai faaliyetler yürüttüğü için” ordudan emekli edildiği yönünde iddialar var.

Ancak esas görev alanı, Kürdistan olarak belirlenmiş görünüyor. Son iki yılda yüzlerce ihlalde bu oluşumun adı geçti. Kürtlere yönelik alıkoymalar, infazlar, işkence ve gözdağı ile öne çıkan paramiliter yapı, Erdoğan rejimi sayesinde tam bir cezasızlık içerisinde suç üretiyor ve suç işliyor.